31 Temmuz 2012 Salı

Teknik Analiz - Albaraka Türk


Kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde bulunan hissede, ilk önemli direnç olarak 1.21 seviyelerini takip etmekteyiz. Teknik olarak gözlenen güçlenme dikkate alındığında, ana destek olarak izlediğimiz 1.09 seviyesinin altına inilmediği sürece, hissede yükseliş eğiliminin süreceği, 1.21 seviyelerinin yukarı doğru zorlanacağı söylenebilir. Bu seviyenin üzerinde, orta vadeye yayılmaya başlayacağını düşündüğümüz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 1.40 seviyeleri ile 1.57 seviyeleri gösterilebilir. Ara direnç noktaları olarak 1.25, 1.31 ve 1.35 seviyeleri önemli bulunmaktadır.

Dolayısıyla, 1.09 seviyesini stop loss kabul edip, hissede hafta içinde yaşanabilecek geri çekilmelerin alış yönünde değerlendirileceğini düşünmekteyiz. Olası geri çekilmelerde 1.09 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda, satış baskısının artmasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılması doğru olacak gözükmektedir. 1.17 ve 1.13 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.

Yukarı ataklarda realizasyon için de ilk etapta 1.40 seviyelerine doğru hareketlenmelere bakılabilir. Bu seviyenin aşılması halinde, realizasyon için 1.57 seviyeleri hedeflenebilir.

Hiç yorum yok: