31 Temmuz 2012 Salı

BANVT - AL - 2013 ve SONRASI İÇİN DAHA GÜÇLÜ KIRMIZI ET ÖNGÖRÜLERİ.

2013 ve SONRASI İÇİN DAHA GÜÇLÜ KIRMIZI ET ÖNGÖRÜLERİ…
Gelecek vadeden ihracat olanakları, şirketin kırmızı et segmentinin toplam satışlardaki payının artacağına dair vermiş olduğu öngörü ve risksiz faiz oranını %10.7’den %9.7’ye çekmemiz sonucu daha düşük AOSM sebebiyle, BANVT için hedef fiyatımızı hisse başına TL4.90’den TL6.27’ye yükseltiyoruz. Diğer etmenler sabit kaldığı düşünülürse, daha düşük risksiz faiz oranı kullanmamız hisse başına fiyatı TL0.95 arttırmıştır. Sonuç olarak, şirket için AL önerimizi koruyoruz. Banvit, 12.0x F/K’12t ve 7.6x FD/FAVÖK’12t ile işlem gören global benzerlerine karşılık sırasıyla 6.3x ve 6.3x ile işlem görmektedir, bu da şirketin ucuz olduğunu bir kez daha gösteriyor.
 
Körfez ülkelerine ihracat gelecek vadediyor…



Türkiye’nin 3 ana ithalatçı bölge (Rusya, Avrupa Birliği ve Körfez Ülkeleri) arasında bulunması sebebiyle, Türk tavuk ürünleri sektörü açısından ihracat oldukça umut vericidir. 1ç12’de Türkiye’nin tavuk ürünlerinden elde ettiği ihracat geliri 72 bin tonla (yıllık bazda %44 yüksek) $118mn’a (yıllık bazda %50 yüksek) ulaştı. Dolayısıyla, BANVT’in pazar payı 1ç12’de yıllık bazda %1 arttı, şirketin ihracatı 9 bin tonla $14.6mn’a (yıllık bazda %72 yüksek) ulaştı.
Körfez ülkeleri 2011’de 1.9mn ton tavuk ürünü ithal ettiler (yıllık bazda %6 yüksek). Suudi Arabistan devletinin Türkiye’den tavuk ithalatına karşı koyduğu yasağı kaldırılmasıyla (Oca’12’de), 2012’de Türkiye’nin Körfez ülkelerine yapacağı tavuk ihracatında yıllık bazda daha keskin bir artış beklenebilir. Banvit, ürünlerini Körfez ülkelerinde pazarlamak amacıyla, $0.3mn (AED1mn) sermayeyle, Birleşik Arap Emirlikleri, Jebel Ali serbest ticaret bölgesinde şirket kurmaya karar verdi. Bu yatırımın, şirketin uzun vadeli stratejisi olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde marka değeri yaratmak ile uyumlu olduğunu düşünüyoruz.

Kırmızı etin payı artacak, tavuk fiyatları hala yükseliyor…

Kırmızı et segmentinden elde edilen gelirin toplam gelirlerdeki payı 2010’da %9 iken, 2011’de %7’ye geriledi. Geçmişte devletin düşük gümrük vergisiyle kırmızı et ithalatına izin vermesinden oldukça zarar gören üreticiler, artık kırmızı ette fiyat hareketlerinin sabitlenmeye başladığını düşünüyorlar. Bu sebeple, BANVT önceki kırmızı et hedeflerini koruyor ve sürüsünü arttırıyor. Şirket 2014 itibariyle sürüsünü 50 bine çıkarmayı hedefliyor ve 2012’de kırmızı etin toplam satışlardaki payının tekrar %9’e ulaşmasını planlıyor.

Tera Menkul

Hiç yorum yok: