31 Mayıs 2012 Perşembe

Teknik Analiz - Koç Holding

Hissede Nisan ayı başında 7.38 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan alçalan hareket teknik açıdan devam etmektedir. Önemli destek noktaları olarak bugün 5.96 ve 5.86 seviyeleri takip edilebilir. Daha orta vadeli destek noktaları 5.72 ve 5.58 seviyelerindedir. Kısa vadeli alçalan kanal formasyonunun alt çizgisine denk gelen 5.58 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak ön plana çıkmaktadır. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışların teknik açıdan 5.58 seviyesine yaklaştıkça durulacağına, bu seviyenin üzerinden kısa vadeli alçalan trend çizgine ve 21 günlük hareketli ortalamaya denk gelen ana direnç konumunda bulunan 6.18 seviyesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girileceğine işaret etmektedir. Ara direnç noktası olarak 6.10 seviyesi izlenebilir.
 
Hissenin yaklaşık iki aydır etkili olan alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 5.58 seviyesinin üzerindeki olası yukarı hareketlerin tepki niteliğinin dışına çıkabilmesi, daha uzun süreli bir harekete dönüşebilmesi için ise 6.18 seviyelerinin aşılması önemli gözükmektedir. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 6.30-6.56 bandı ile 6.80 seviyeleri beklenebilir.

Olası yukarı hareketlerde 6.18 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece ise, yükselişlerin sınırlı kalmaya devam edeceği, hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağı düşünülmelidir. Bu nedenle, hissede 6.18 seviyesine doğru hareketlenmeler önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 6.56 ve 6.80 seviyeleri izlenebilir.

Hissede geri çekilme hareketi içinde 5.58 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareketin, daha uzun süreye yayılmaya başlamasına neden olacağında, 5.58 seviyesi aynı zamandaana stop loss noktası olarak kullanılabilir.

Hiç yorum yok: