9 Nisan 2012 Pazartesi

Teknik Analiz - Petkim

Hissede geçen hafta içinde 2.29 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan kısa vadeli yeni bir geri çekilme hareketi takip etmekteyiz. Bu hafta önemli destek noktaları olarak 2.14, 2.11 ve 2.08 seviyeleri izlenebilir. Özellikle Mart ayının en düşük seviyesi olan 2.08 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak etkili olacaktır. Hisse üzerinde 2.29 seviyesinden başlayan satışların sürmesi durumunda, teknik açıdan 2.08 seviyesine yaklaştıkça durulacağı, bu seviyenin üzerinden yeni bir toparlanma hareketi içine girileceği düşünülebilir. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesinde bulunması, bu bölgeden geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyaller bu olasılığı güçlendirmektedir.

Hissede önemli direnç noktaları ise 2.25, 2.29 ve 2.33 seviyelerinde bulunmakta, 2.08 seviyesinin üzerinde yaşanacak olası yukarı hareketlerde de, ilk etapta 2.25-2.33 aralığına denk direnç bölgesinin test edileceğini düşünmekteyiz.

Hissede daha uzun süreli bir hareketin oluşabilmesi için ana direnç noktası konumunda bulunan 2.33 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 2.45 seviyeleri ile 2.62 seviyeleri gösterilebilir.

Olası yukarı hareketlerde kısa vadede 2.33 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün oluşmaması ise, yükselişlerin sınırlı kalacağının, hisse üzerinde satış baskısının süreceğinin önemli bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle, hissede 2.33 seviyesine doğru hareketlenmeler önemli bir realizasyon fırsatı olarak da düşünülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.45 ve 2.62 seviyeleri gözlenebilir.

Hissede geri çekilme hareketi içinde 2.08 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, kısa vadeli alçalan hareketin daha uzun süreye yayılmaya başlamasına neden olacağından, 2.08 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: