9 Nisan 2012 Pazartesi

Gündem de Neler Var?

Uluslararası piyasalar, ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında artış göstermesinden olumsuz etkileniyor. ABD endeks vadelileri düşerken, Asya hisse senetleri kayıplarını dördüncü güne taşıdı. Yen dolar karşısında son bir ayın en yüksek seviyesine çıkarken, petrol fiyatları geriledi.
 
ABD'de istihdam büyümesinin Mart ayında negatif sürpriz yapmasının ardından endişeler yükselirken, ekonomistler, dünyanın en büyük ekonomisinin, artı büyümeye dönmesinin 3. yılında artık Avrupa ve yükselen yakıt fiyatlarına karşı daha dirençli olduğunu belirterek, istihdam büyümesinde geri sıçrama yapmasını bekliyor.
Çin'de enflasyon Mart ayında artan ücretler ve yakıt fiyatlarının etkisiyle beklentinin üzerinde geldi. Enflasyon rakamları, ekonomiyi teşviklerle desteklemek konusunda politika yapıcıların daha ihtiyatlı davranacağının sinyalini verdi. Tüketici fiyatları Şubat ayında yüzde 3.2'den Mart ayında yüzde 3.6'ya yükseldi. Bloomberg anketine katılan 33 ekonomistin medyan tahmini ise enflasyonun yüzde 3.4 hızlanacağı yönündeydi.
Dıs pıyasaların bır kısmında tatıl bugun de surecek. Avrupa borsalarının tamamı, asya borsalarının ıse bır kısmı bugun kapalı kalacak. Abd borsaları ıse bugunden ıtıbaren tam gun ıslem gormeye baslıyor.
Abd ıle avrupalı muttefıklerı, ıran'dan yerıne getırmesını ısteyeceklerı sartları belırledı. New york tımes'ın haberıne gore,, ıran'dan bır dagın derınlıklerınde kurdugu nukleer tesısı bır an once kapamasını ısteyecek. Bunun yanında ıran'ın uranyum zengınlestırme calısmalarını durdurması ve mevcut uranyumun ıran'ın dısına cıkarılması gerektıgının altı cızılecek.

Hiç yorum yok: