16 Nisan 2012 Pazartesi

Teknik Analiz - Emlak GMYO

Kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde bulunan hissede, bu hafta önemli destek noktaları olarak 2.32 ve 2.26 seviyeleri takip edilebilir. Özellikle kısa vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 2.26 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak ön plana çıkmaktadır. Hisse üzerinde hafta içinde realizasyon baskısının artması durumunda, teknik açıdan satışların 2.32-2.26 bandında durulması, kısa vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın 2.26 seviyesindeki trend desteğinin üzerinde oluşması beklenebilir. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri bu olasılığı güçlendirmektedir.

Hissede bu hafta önemli direnç noktaları ise 2.40 ve 2.47 seviyelerindedir. 2.47 seviyesi de aynı zamanda ana direnç noktası olarak etkili olacaktır. Kısa vadeli yükselen hareket içinde düzeltme hareketlerinin 2.26 seviyesindeki trend desteği ile sınırlı kalmasını beklediğimiz hissede, bu seviyenin üzerinde hafta içinde yaşanacak yukarı hareketlerde de, ilk etapta 2.40-2.47 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceği düşünülebilir.

Hissenin son dönemde oluşan realizasyon baskısından kurtulabilmesi, kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin, daha orta vadeye yayılmaya başlayabilmesi için 2.47 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 2.63 seviyeleri ile 2.70-2.85 bandı gösterilebilir.

Ana direnç noktası olarak izlediğimiz 2.47 seviyesinin kısa vadede aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, yükseliş hareketlerinin sınırlı kalacağının, hisse üzerinde realizasyon baskısının yeniden artacağının önemli bir göstergesi olarak düşünülebilir. Dolayısıyla, hissede 2.47 seviyesine doğru yaşanabilecek hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlar için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.63, 2.70 ve 2.85 seviyeleri gözlenebilir.

Geri çekilme hareketi içinde 2.26 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasına neden olacağından, bu hafta 2.26 seviyesi aynı zamanda ana stop loss noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: