5 Nisan 2012 Perşembe

Teknik Analiz - Aksigorta

Hissede orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket kanal formasyonu içinde devam etmektedir. Teknik açıdan ilk önemli destek noktası olarak 1.86 seviyesi takip edilebilir. Diğer önemli destek noktaları 1.83, 1.79, 1.75 ve 1.72 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak ise orta vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 1.63 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Hissede Mart ayının ikinci yarısında 1.99 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında gelen realizasyon amaçlı satışların sürmesi halinde, teknik olarak 1.63 seviyesine yaklaştıkça satışların durulacağı, orta vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın bu trend desteğinin üzerinde oluşacağı söylenebilir.

Hissede önemli direnç noktaları ise 1.93 ve 1.96 seviyelerindedir. Orta vadeli yükselen hareket içinde düzeltme hareketlerinin 1.63 seviyesindeki trend desteği ile sınırlı kalmasını beklediğimiz hissede, bu seviyenin üzerinde yaşanacak yukarı hareketlerde de, Mart ayı içinde olduğu gibi ilk etapta 1.93-1.96 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edilmesi beklenebilir.

Hissenin son dönemde oluşan realizasyon baskısından kurtulabilmesi, orta vadeli yükselen hareket içinde yeni bir yükseliş ivmesinin yakalanabilmesi için ise 1.96 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 2.17 seviyeleri ile 2.38 seviyeleri gösterilebilir.

Kısa vadede 1.96 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması, hisse üzerinde realizasyon baskısının süreceğinin önemli bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle, hissede 1.96 seviyesine doğru hareketlenmeler
kısa vadeli pozsiyonlarda önemli bir realizasyon fırsatı olarak da takip edilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.17 ve 2.38 seviyeleri gözlenebilir.

Orta vadeli yükselen hareket teknik olarak 1.63 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilmelerde 1.63  seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: