5 Nisan 2012 Perşembe

FED Tutanakları

Fed Tutanaklarında parasal genişlemeden söz etmemiş, çünkü ekonomi aşırı borçlanma konusunda oldukça ilerleme kaydetmiş, hane halkı borcu kriz öncesi gelire oranla %17 düşmüş, finansal sektörde kaldıraç ciddi oranda azalmış ve krediler genişlemiş. Şu anda ekonomi yolunda neden para dağıtacakmışım demişler. ABD’deki toparlanma ve parasal genişleme ihtiyacını görmek için 10 yıllık tahvil faizlerine bakarasınız işlerin yolunda olup olmadığını yatırımcı güveninin ne durumda olduğunu görürsünüz.

Draghi demiş ki; enflasyon 2012 boyunca %2'nin üzerinde kalacak, aldığımız parasal önlemler geçici, LTRO ihaleleri kredi piyasalarındaki sıkışıklığı ortadan kaldırdı, bankaların ECB’ye bağımlı hale geldiğine dair bir işaret görünmüyor, Euro bölgesi ekonomisinde toparlanma kademeli olarak sürecek, ekonomide aşağı yönlü riskler devam ediyor.

Peki bu dediklerini biz görmüyor muyuz ? görüyoruz. İspanya’nın büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu göremiyormuyuz, ya da italyanın sanki faizlerine ve CDS’lerine bakmıyoruz.

Sanki ekonomiler toparlansa da karlılık artsa da şirketler zora girse de girer gibi olsa da hem FED hem ECB para mı basacaklar, ilelebet para verilerek ekonomiler yoluna devam edecek. Makrolarda toparlanma varsa herkes durup bekleyecek.

Bu güne baktığımızda ise saat 13:00 teşvik paketimizin içinde neler olduğuna bakarken, BOE’nun varlık alım programının arttırıp artırmayacağına bakacağız. IMKB’de 62,000 desteğinde tutunmak önemli 61,300’ü ise stop loss olarak kullanmak. Yabancılar Martta 1,81 milyar dolarlık alım yapmışlar IMKB’de neden ki düşer mi ki satarlar mı ki?

Hiç yorum yok: