26 Nisan 2012 Perşembe

Teknik Analiz - Ak Enerji

Nisan ayı içinde 1.99 seviyesine kadar gerileyen hissede, son iki haftadır kısa vadeli bir yükseliş eğilimi takip edilmektedir. Teknik açıdan ilk önemli direnç noktası olarak 2.20 seviyesi izlenebilir. Diğer önemli direnç noktaları 2.24, 2.28, 2.35 ve 2.44 seviyelerindedir. 2.44 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak etkili olacaktır. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hissede 1.99 seviyesinden başlayan yükselen hareketi süreceği, önümüzdeki süreçte 2.44 seviyesine doğru bir hareketlenme yaşanacağı söylenebilir.

Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin, daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için 2.44 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, yeni bir ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 2.76 seviyeleri ile 3.02 seviyeleri hedeflenebilir.

Kısa vadeli yükselen hareket içinde 2.44 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, teknik anlamda yukarı hareketin sınırlı kalacağının, hisse üzerinde orta vadeli alçalan hareket içinde satış baskısının yeniden artacağının önemli bir göstergesi olarak düşünülebilir. Bu nedenle, hissede 2.44 seviyesine doğru yaşanacak hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlar için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.76 ve 3.02 seviyeleri gözlenebilir.

Hissede önemli destek noktaları ise 2.12, 2.08 ve 2.04 seviyelerindedir. Kısa vadeli yükselen trend çizgisinin bulunduğu bölgeye denk gelen 2.04 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak ön plana çıkmakta, hisse üzerinde 2.44 seviyesinin altında etkili olacak satışların da, ilk etapta 2.12-2.04 bandında durulacağını, kısa vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanının 2.04 seviyesindeki trend desteğinin üzerinde oluşacağını düşünmekteyiz.

Kısa vadeli yükselen hareket teknik olarak 2.04 seviyesinin altına inilmesiyle bozulmuş olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilmelerde 2.04 seviyesi aynı zamanda ana stop loss noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: