29 Şubat 2012 Çarşamba

Teknik Analiz - Aksigorta

Hissede kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin teknik açıdan sürdüğünü görmekteyiz. Ocak ayının en yüksek seviyesi olan 1.77 seviyesi kısa vade için önemli bir referans noktası olarak ön plana çıkmaktadır. Ana direnç konumunda bulunan bu bölgenin aşılması, hissede yükseliş hareketinin daha uzun süreye yayılmaya başlamasını sağlayacaktır.

Hissede 1.77 seviyesinin üzerinde, yeni bir ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 1.85-2.00 bandı ile 2.17 seviyeleri hedeflenebilir. 1.80 seviyesi ara direnç noktası olarak etkili olacaktır.  

Kısa vadede 1.77 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, hisse üzerinde realizasyon baskısının artmaya başlayacağının, yeni bir düzeltme hareketi içine girileceğinin önemli bir göstergesi olarak düşünülebilir. Bu nedenle, hissede 1.77 seviyesinin üzerine yaşanacak ataklar kısa vadeli pozisyon için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.00 ve 2.17 seviyeleri gözlenebilir.

Hissede ilk önemli destek noktası ise 1.70 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 1.67, 1.62, 1.58, ve 1.53 seviyelerindedir. Kısa vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 1.53 seviyesi aynı zamanda ana destek noktası olarak etkili olacaktır. Bu trend desteğinin altına olası geri çekilmelerde inilmediği sürece de, düşüşlerin düzeltme hareketleri olarak kalacağını, yükseliş eğiliminin korunacağını düşünmekteyiz.

Kısa vadeli yükselen hareket teknik olarak 1.53 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Dolayısıyla, geri çekilmelerde1.53 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop noktası olarak da takip edilebilir.

Hiç yorum yok: