30 Ocak 2012 Pazartesi

Teknik Analiz - Petkim


Hissede orta vadeli alçalan hareket içinde Ocak ayının ilk yarısında yoğunlaşan satışlarla 1.80 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan toparlanma eğilimi devam etmektedir. Bu hafta önemli direnç noktaları olarak 2.17, 2.25 ve 2.29 seviyeleri takip edilebilir. Orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 2.29 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktaı olarak ön plana çıkmaktadır. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumlu sinyalleri dikkate alındığında, hissede 1.80 seviyesinden başlayan yükselen hareketin bu hafta da sürmesi, önümüzdeki süreçte ilk etapta 2.29 seviyelerinin test edilmesi beklenebilir.



Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 1.80 seviyesinden başlayan yukarı hareketin Ocak ayının ilk yarısında yaşanan satışların tepkisi niteliğinin dışına çıkabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketine dönüşebilmesi için ise, 2.29 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 2.45 ve 2.62 seviyeleri hedeflenebilir.



Kısa vadede 2.29 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece, teknik anlamda 1.80 seviyesinden başlayan yükselen hareketin sınırlı kalacağı, hisse üzerinde orta vadeli alçalan hareket içinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağı söylenebilir. Dolayısıyla, hissede 2.29 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vade için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da düşünülebilir.



Hafta başında önemli destek noktası 2.00 seviyesindedir. Bu haftanın diğer önemli destek noktaları 1.93, 1.90 ve 1.84 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak da 1.80 seviyesi önemli bulunmaktadır. Kısa vadede 2.29 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması, hisse üzerinde satışların yeniden yoğunlaşmaya başlaması durumunda ise, teknik olarak 1.80 seviyesine doğru yeni bir yönelimin başlaması beklenebilir.

Hiç yorum yok: