2 Ocak 2012 Pazartesi

Teknik Analiz - Petkim

Orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareket içinde bulunan hissede, bu hafta önemli destek noktaları olarak 1.96, 1.90 ve 1.82 seviyeleri takip edilebilir. 2011 yılının en düşük seviyesi olan 1.82 seviyesi aynı zamanda ana destek olarak etkili olacaktır. Hisse üzerinde son dönemde etkili olan satış baskısının sürmesi halinde, teknik açıdan 1.82 seviyesine yaklaştıkça satışların durulması, bu seviyenin üzerinden yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir.

Hissede ilk önemli direnç noktası ise 2.06 seviyesindedir. Diğer önemli direnç noktaları olarak 2.10, 2.17 ve 2.25 seviyeleri izlenebilir. Ana direnç noktası olarak orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 2.32 seviyesi ön plana çıkmakta, 1.82 seviyesinin üzerinde yaşanacak olası yukarı hareketlerde de, ilk etapta 2.32 seviyesine doğru bir hareketlenme beklemekteyiz.

Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 1.82 seviyesinin üzerindeki yukarı hareketlerin tepki niteliğinin dışına çıkabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketine dönüşebilmesi için ise 2.32 seviyelerinin aşılması gerekmektedir. Bu durumda, hedef olarak sırasıyla 2.45 ve 2.62 seviyeleri gösterilebilir.

Hissede 1.82 seviyesinin üzerinde yaşanacak yukarı hareketlerde, 2.32 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece, teknik anlamda yükselişlerin sınırlı kalmaya devam edeceği, hisse üzerinde orta vadeli alçalan trend baskısının süreceği düşünülmelidir. Dolayısıyla, hissede 2.32 seviyesine doğru hareketlenmeler önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir.

Hissede orta vadeli alçalan hareket içinde 1.82 seviyesindeki desteğin bozulması ise, düşüş hareketinin daha uzun süreye yayılmaya başlamasına neden olacağından, 1.82 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: