31 Ocak 2012 Salı

GÜNDEM


Dün ABD tarafı satıcılı başladı. Avrupa’lı liderlerin Yunanistan’daki sorunlarla ilgili henüz somut bir anlaşmaya varamamış olması ve ABD Kişisel Tüketim harcamaları verisinin zayıf gelmesi piyasaları baskıladı ancak daha sonra 27 Avrupa ülkesinden 25’inin Avrupa’da 25’i bütçe disiplinini güçlendirecek yeni hükümetler arası anlaşma metni üzerinde uzlaştığına dair haberler piyasaya olumlu yansıdı. Dow Jones endeksi toparlandı ve güne sadece %0,05 azalarak 12.653 puandan kapandı. Asya tarafında da Japon sanayi üretiminin beklentilerden iyi gelmesi (%4 artış) piyasaları olumlu etkiliyor.



Avrupa liderler zirvesinde borç sorunlarıyla olumlu haberler Euro’ya değer kazandırdı. Euro/Dolar paritesi 1.3182 seviyesine çıktı. Ham Petrol fiyatları 99,31 dolar/varil seviyelerinde yatay. Altın fiyatı ise 1737dolar/ons ile hafif yukarıda.



Bugün Yurtdışında Almanya Perakende satışlar, Euro Bölgesi İşsizlik oranı, ABD Tüketici Güven Endeksi açıklanacak veriler arasında.



Türkiye’de ise Dış Ticaret Dengesi açıklanacak. Ayrıca Merkez Bankası enflasyon raporu yayınlayacak.



Bugün Avrupa liderler zirvesinden gelen olumlu haberlerden sonra İMKB’nin alıcılı açılmasını bekliyoruz. Destek 57.300; Direnç 58.500-59.000; TL Dolar karşısında 1,7870 seviyesinden işlem görmektedir. Tahvil tarafında faizler 4 baz puan aşağıda %9,47 seviyelerinde.



Doğuş Otomotiv Volkswagen’le Türkiye'de üretimle ilgili bir anlaşma görüşmesi yapmadığını açıkladı

Hiç yorum yok: