2 Ocak 2012 Pazartesi

Ak Yatırım Araştırma: Banvit - Endeksin Üzerinde Getiri (Not Artırımı)


·         Banvit için önerimizi “Endekse Paralel Getiri” den “Endeksin Üzerinde Getiri”ye yükseltiyoruz. Şirket için 12 aylık yeni hedef fiyatımızı %10’luk düşüşle TL3,90’a indiriyoruz. Yeni hedef fiyatımız 12 aylık dönemde %41 yukarı potansiyel taşıyor.



·         Artan Arap bölgesi ihracatı her ne kadar satışlara olumlu katkı sağlasa da, karlılık açısından yurtiçi pazara göre oldukça düşük marja sahiptir. Bu da şirketin genel karlılığına olumsuz yansımaktadır. Hedef fiyatımızda yaptığımız %10’luk indirimin ana sebebi de budur. Hisse 2012T 5,1x ve 2013T 6,2x F/K çarpanlarıyla işlem görürken bu oranlar uluslararası benzerlerine göre sırasıyla %57 ve %28 gibi hatırı sayılır bir iskontoya karşılık geliyor.



·         2Ç12’den itibaren tavuk eti fiyatlarında artış bekliyoruz. 2012’nin ikinci çeyreğinden itibaren turizm ve mangal sezonunun başlamasıyla birlikte hem talep hem de fiyat tarafında yeniden bir yükseliş görmeyi bekliyoruz. Yem maliyetlerindeki artışın tavuk fiyatlarını yukarıda tutacağını düşünüyoruz. Diğer taraftan 4Ç10 - 1Ç11 döneminde düşen kırmızı et fiyatlarına paralel düşük seyreden tavuk eti fiyatlarında, 2012’de olumlu baz yıl etkisinin görülmesini bekliyoruz.



·         Yükselen hammadde maliyetleri karşısında, Banvit silo yatırımının meyvelerini toplamaya başladı. Banvit 3Ç11 boyunca çiftçilerden toplu gerçekleştirdiği buğday ve mısır alımlarıyla yem stoklarını güçlendirdi. Şirket silo yatırımları sayesinde sağladığı yüksek depolama kapasitesinin meyvelerini düşük maliyetle tuttuğu yem sayesinde toplamaya başladı. Yönetim, 4 aylık yem ihtiyacının bu sayede karşıladığını belirtirken, hammadde maliyetlerinde yaşanacak artışlara karşı da korunma sağlandığını ifade ediyor. Maliyetler üzerindeki bu kontrolün önümüzdeki çeyreklere olumlu yansımasını bekliyoruz.



·         Kırmızı ette kapasite artırımı devam ediyor. Banvit, kırmızı et stratejisine göre iç piyasadan yüksek maliyetle satın alma ve stok tutarak besleme yerine, ucuz canlı süt dana ithali (100-200kg) gerçekleştirerek 500-600kg’a kadar besleme yolunu tercih ediyor. Kırmızı et segmentinde 12 aylık bir döngü olduğu ve Banvit’in Şubat 2011’de süt dana ithalatına başladığı göz önüne alındığında, kırmızı etin Banvit finansallarına olumlu katkısının 2Ç12 başında görülebileceğini düşünüyoruz.

Hiç yorum yok: