1 Mart 2016 Salı

Kakaolu Süt - Kurt puslu havayı sever derler...

Günaydın. 


Haftaya Sisle başlarken, piyasalarda da puslu bir hava var. Kurt puslu havayı sever derler. Aman Kurtlara yem olmayın. O kaçtı bu gitti diye yapılan her hareket sermayenize vurduğunuz bir darbedir. En iyi hücum sağlam bir defansta saklıdır. 

Dolara bakacak olursak; 2.98 bizim için önemliydi. Cuma gecesi bu seviyenin üstündeydi. Bu seviyenin altı piyasayı rahat ettirir. 2.92 -3.04 aralığı gördüğümüz. 2.92 altı 2.85 önemli.

Altın Cuma ABD büyüme verileri sonrası 1210 seviyelerini test etti. Bu seviyelerde taban oluşuyor gibi. 1246 önemli direnç. Burası kırılırsa 1265 olabilir.
Güvenli liman! Pozisyonlar yukarı yönlü korunmalı gibi gibi...

BIST100, boğa mısın ayı mısın? Eğer boğa isen 75000 üzerinde kalan endeks seni her zaman daha yukarılara taşıyacaktır.  73500 önemli destek artık. Herkes 80000 derken, herkesin bildiği sır değildir derim. Siz temkini bırakmayın ama önümüzün bahar olduğunu da unutmayın.🌞 Güneş daha yeni doğuyor.

Reel ekonomiye de bi bakalım. Çin PMI rezalet geldi. Japonya borçlandı, hemde üstüne para alarak. AB yi sıkıştıran göçmenler. Son seksen yılın en büyük petrol stokları. O petrol 40$ geçmez. Yükselemeyen ABD enflasyonu. Türkiye'de ise koca çınara sarılmış ben seni geçerim diyen sarmaşık misali ilk fırtınada yıkılıveren köksüz firmaların hazin sonu.

Hepinizin güzel bir hafta geçirmesi dileklerimle.





Hiç yorum yok: