3 Mart 2016 Perşembe

KAKAOLU SÜT - Gök ne derse o...

M.S. 03.03.2016 Cuma dan önceki gün

Farklı bir başlangıç yapalım. Neden? Çünkü hep farklı bakalım diyoruz. Herkes ile aynı şeyi düşünürsek ne olur, ham yaparlar bizi😉

Astrolojik olarak gökyüzünde 3 farklı gelişme var; 
Unutmadan, bu olayların etkisi o gün olmuyor, bir zaman bölümünü kapsıyor. İnanırsan yani...

9 Mart Balık burcunda güneş tutulması. Tutulma öncesi 10 gün gölgeli günlerdir yani etkiler başlar. Denizler, toplum psikolojisi, büyük adamların ölümü, büyük depremler, askeri operasyonlar, büyük dolandırılıclık şebekeleri gündemde olur. Jüpiter bu tutulmada söz sahibi herşeyi olduğundan fazla büyütür. Değişken burçlar başak, ikizler, yay ve balık t yapıyor. Her an herşey olabilir. Bi bakarsın çok mutlusun bi bakarsın herşey mahvolmuş.

Satürn 2017 ye kadar Yay burcunda. Ya doğruyu öğrenir ya da sınıfta kalırsın. Zor dönemler.

6 mart Mars Yay burcunda. Rekabet, düşünmeden hareket etme... sakin olmak ve disiplini kaybetmek lazım. Saldırgan bir dönem. Ama sadece savaş olarak algılamamak lazım ticari ilişkilerde geliştirilebilir.  Öfkeyi kontrol altında tutan kazanır.

Şimdi piyasalar ne diyor; 

At hep koşamaz, ciğer şişer çatlamaması için dinlenmesi gerekir. BIST100 dün öğleden sonra dinlenmeye geçti bugün yarın veriler var, onlara bi bakar. Bizim Enflasyon bugün. 
JP Morgan Türkiye'yi gelişmekte olan ülkeler arasında büyüme açısından avanjlı bulduğunu söyledi. Bir süre jeopolitik risklerde yumuşarsa bu durum pozitif etkiyi yapabilir. 77000 üzerinde Cuma akşamı kapanış yaparsa işler daha güzelleşir diyebiliriz.

Bej kitaba göre ABD ekonomisinde işler yolunda gidiyor. Güçlü dolar ihracatlarını zorlasada. Asya piyasaları artı. Japonlar yine artı, bundan sonra bizim göstergemiz Nikkei olabilir diye düşünüyorum. Japonya'nın 15 yıl sonra tekrar ayağa kalktığını göreceğiz.

Altın, son Amerikan verilerinden sonra biraz bocalasada, dünyada  kaotik
Ortam sürdüğü sürece yönü yukarı olacak gibi. Ons  1246$ 1267$ 1280$ izlenebilir. 1200$ altı kapanış stop olarak düşünülebilir gibi gibi.

Dolar benim kanımca Nisan ayı ortasından sonra ilgilenmek lazım. Bu arada yükselmez mi yükselebilir. Ama dikkati dağıtmaya deymez. 2.92 altı iki gün kapanış 2.85 i, 2.98 üstü kapanış 3.04 ve 3.10 gündeme getirir. 

Geçen yıl başlayan gün içi sert alış ve sert satış hareketleri sadece bizim Borsamızda olmuyor. Alman endeksi DAX bile bir aşağı bir yukarı sallanıyor. Bu duruma alışmalıyız. Başka çaresi yok. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yeni dönem böyle. Onun için en iyi araba yerine en iyi telefonu en iyi internet sağlayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim. Ve habere en hızlı ulaşacağınız sosyal  ağda hesap edinin. Mesela Twitter. İnanın çok ihtiyacınız olacak.

"Hayat öyle kısa ki, zaman öyle hızlı ki ne nefret etmeli ne de öfke duymalı." Mkdn

Mutlu, huzurlu ve sağlıklı iyi hafta sonu ve hayatınız olsun.

Saygılar

Hiç yorum yok: