4 Kasım 2015 Çarşamba

Günlük Teknik Analiz (04/11/2015)


Günü dün daha çok realizasyon amaçlı satışların baskısı altında geçiren BIST'in, bugün güne pozitif başlamasını bekliyoruz. Özellikle güne başlarken yurtdışı borsalarda gözlenen yükselişlerin, USD/TL paritesindeki gevşemenin endeksin açılışını olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Ayrıca genel seçimler sonrası siyasi tarafta belirsizliklerin azalmaya başlayacağı bir sürece girilmiş olunmasının pozitif etkileri de sürecek gözükmektedir.

 

Endekste 82600 seviyesinin önemli bir destek noktası olarak izlemeye devam etmekteyiz. Olası geri çekilme hareketleri içinde bu seviyenin altına inilmediği sürece düzeltmelerin sınırlı kalacağını, yaklaşık 1,5 aydır etkili olan yükselişin 88500 seviyesine doğru  süreceğini tahmin ediyoruz.

 


Ara direnç noktaları olarak 84500, 85600 ve 87000 seviyeleri takip edilebilir. Bu seviyeler yükselen trend içinde piyasanın realizasyon amaçlı satışlarla karşılaşacağı, yeni düzeltme hareketlerinin oluşacağı bölgeler olarak da izlenebilir. BIST'te 82600 seviyesine stop loss konularak trade amaçlı pozisyon alınabileceğini düşünüyoruz. 

 

Olası bir geri çekilme hareketi içinde  82600 seviyesi aynı zamanda kısa vadeli stop loss olarak da kullanılabilir. Bu seviyenin altına inilmesi durumda, 1,5 aydır etkili olan yükseliş trendinin ivme kaybedeceğini düşündüğümüzden, trade amaçlı alınan pozisyonların kapatılmasını  öneriyoruz.

TEB YATIRIM

Hiç yorum yok: