18 Mart 2015 Çarşamba

Günlük Teknik Analiz 18/03/2015

BIST'in bugün güne hafif yukarıda başlayacağını, FED toplantısı öncesi yurtdışı borsalarda güne başlarken gözlenen yükselişlerin, USD/TL paritesinde gevşemenin, petrol fiyatlarında hafta başından beri yaşanan gerilemenin endeksin açılışını olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Gün içinde yurtdışı borsalara ve USD/TL paritesindeki hareketlere paralel seyrin süreceğini tahmin etmekteyiz.
 
FED'in toplantı sonuçları bugün TSİ ile 20.00'de açıklanacak, saat 20.30'da da FED Başkanı Yellen'ın basın toplantısı olacak. Bu açıklamalarda FED'in önümüzdeki dönem faizler konusunda alacağı tutumla ilgili vereceği yeni mesajlar izlenecektir. FED'in faizler konusunda önümüzdeki dönemde daha şahin bir tutum almaya başlayacağını göstermesinin özellikle gelişen ülke piyasalarında, dolayısıyla BIST üzerinde yeni bir satış baskısının oluşmasına neden olması beklenebilir. Bu nedenle gün sonuna doğru bu yöndeki kaygıların satışlara neden olduğu görülebilir.
 
Fitch'in Türkiye ile ilgili Cuma günü açıklayacağı gözden geçirme raporu haftanın kalan süresinde izlenecek  diğer önemli bir  gündem maddesi olarak söylenebilir.
 
Teknik açıdan ise BIST'te 80000 seviyesini önemli bir referans noktası olarak izlemeye devam etmekteyiz. Bu seviyenin aşılması, endeksin yaklaşık 1,5 aydır etkili olan alçalan trend baskısından kurtulmasını, geçtiğimiz hafta içinde 76642 seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin sonrasında hafta başında başlayan yükselen hareketin daha uzun süreye yayılmasını, endeksin 82500-85000 bandına doğru yönelmesini sağlayacaktır. Bir üst hedef olarak 86800 seviyesi gösterilebilir.
 
Ana destek noktası olarak ise 76000 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Bu seviyenin üzerinde 78800, 78000 ve 77200 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır. Piyasa üzerinde etkili olacak satışların da geçtiğimiz hafta olduğu gibi kısa vade için 76000 seviyesinin üzerinde dengeleneceğini düşünüyoruz. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, 76000 seviyesine stop loss konularak, BIST'te geri çekilme hareketleri içinde kısa vadeli trade amaçlı pozisyon alınabilir.
 
Alçalan hareket içinde 76000 seviyesinin altına inilmesi ise, piyasanın yeni bir satış dalgası içine girmesine, BIST'in 73500 seviyesine doğru yönelmesine neden olacağından, bu durumda 76000 seviyesinin üzerinde trade amaçlı alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye ediyoruz.. Bundan dolayı, 76000 seviyesi geri çekilme hareketleri içinde aynı zamanda önemli bir  stop loss noktası olarak da kullanılabilir. Daha kısa vadeli stop loss noktası olarak 78800 seviyesi izlenebilir.

Hiç yorum yok: