24 Mart 2015 Salı

Günlük Bülten 24/03/2015


BIST'in bugün güne hafif aşağıda başlayacağını, güne başlarken yurtdışı borsalarda gözlenen düşüşlerin endeksin açılışını olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz. Ancak endekste geri çekimenin sınırlı kalacağını, gün içinde BIST'in yeniden toparlayacağını tahmin ediyoruz. Özellikle FED'in geçtiğimiz haftaki toplantısından önümüzdeki süreçte faiz artırımı ile ilgili daha temkinli bir tutumun ortaya çıkmasının, USD/TL paritesinde gözlenen gerilemenin olumlu etkilerinin sürmesi beklenebilir.

 

Fitch'in Türkiye ile ilgili bugün saat 15.00'de düzenleyeceği telekonferans da yakından izlenecektir. Ayrıca bugün Hazine'nin düzeleyeceği iki borçlanma ihalesi ile ABD'nin Şubat ayı TÜFE, ABD ve Avrupa ekonomilerine ilişkin açıklanacak Mart ayı imalat sektörü PMI verileri de önemli görülmektedir. 

 

Teknik açıdan ise BIST'te 76000 seviyesine yakın başlayan, yaklaşık 1,5 haftadır etkili olan yeni bir yükselen hareket gözlenmektedir. Geçtiğimiz hafta yaşanan yukarı hareket ile endeksin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulmuş olması, kısa vadeli göstergelerin olumluya dönen sinyalleri teknik olarak da geri çekilmelerin sınırlı kalacağını, BIST'te yükselen hareketin kısa vade için süreceğini, önümüzdeki süreçte 85000 seviyelerinin test edilebileceğini göstermektedir.  Bir üst hedef olarak 86800 seviyesi gösterilebilir.

 

Ana destek noktasının ise 80000 seviyesine yükseldiğini görmekteyiz. Piyasa üzerinde etkili olacak satışların da, kısa vade için 80000 seviyesinin üzerinde durulmasını beklemekteyiz. Bu nedenle, 80000 seviyesine stop loss konularak, BIST'te kısa vadeli trade amaçlı pozisyon alınabileceğini düşünüyoruz. Ara destek noktaları olarak 83000, 82100 ve 81200 seviyeleri etkili olacaktır.

 

Endeksin olası geri çekilmelerde 80000 seviyesindeki desteğinin bozulması ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasına,  piyasanın yeni bir satış dalgası içine girmesine, BIST'in yeniden 76000 seviyesine doğru yönelmesine neden olacağından, bu durumda 80000 seviyesinin üzerinde trade amaçlı alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye ediyoruz. Bundan dolayı, 80000 seviyesi geri çekilme hareketleri içinde aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kullanılabilir. Daha kısa vadeli stop loss noktası olarak 81200 seviyesi izlenebilir.

Hiç yorum yok: