9 Eylül 2014 Salı

Türk Hava Yolları Teknik Analizi


Hissede Ağustos ayı içinde 6,05 seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin sonrasında oluşan yükselen hareket devam etmektedir. Ana destek noktasının 6,84 seviyesine yükseldiğini görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde 7,02 ve ve 6,90 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.

 

Kısa vadeli göstergelerin olumlu sinyalleri dikkate alındığında, hissede yükseliş eğiliminin teknik açıdan süreceği, ilk etapta 7,26 seviyesinin test edileceği söylenebilir. Bu nedenle, 6,84 seviyesine stop loss konularak, hissede pozisyon alınabileceğini düşünüyoruz.

 

6,84 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını öneriyoruz.

 

Daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için ise 7,26 seviyesinin aşılması gerekmektedir. Bu durumda, orta vade sırasıyla 7,37 seviyesi ile 7,58 seviyesi hedeflenebilir.

 

Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 7,26 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 7,37 ve 7,58 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: