7 Ağustos 2014 Perşembe

Şirket ve Sektör Haberleri

 
 
-       BIZIM (negatif): Bizim Toptan ikinci çeyrekte beklentilere paralel 5.3 mln TL net kar açıkladı (piyasa beklentisi: 4.7 mln TL, bizim beklentimiz: 6 mln TL). Operasyonel performans beklendiği gibi zayıf geldi. Ciroda büyüme yok. Kredi kartına taksitli satışlara getirilen sınırlamadan olumsuz etkilendi, toparlanma çok yavaş. Diasa franchasing anlaşması nedeniyle de kar marjlarında düşüş bekliyoruz.
 
-       TTRAK (negatif): Türk Traktör ikinci çeyrekte beklentilerin altında 72.4 mln TL net kar açıkladı (piyasa tahmini 92.3 mln TL net kar, bizim tahminimiz 90 mln TL net kar). Şirketin traktör satışları beklendiği gibi güçlü idi, ancak rekabet nedeniyle kar marjları beklenenden daha düşük gerçekleşti.  
 
-       SKBNK: Şekerbank ikinci çeyrekte 58 mln TL net kar açıkladı. Banka bir önceki çeyrek 15 mln TL, geçen yıl ikinci çeyrekte ise 53 mln TL net kar açıklamıştı.
 
-       GSDHO, TEKST: GSD Holding Tekstilbank'taki %75.5 payının Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC)'e satılması işlemine ilişkin olarak gereken izinlerin alınması amacıyla, BDDK ve Rekabet Kurumu'na resmi başvurular ICBC tarafından dün yapıldı. http://kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=375367
 
-       TAVHL, THYAO, PGSUS: Temmuz ayında yurtiçinde havalimanları yolcu sayısı geçen seneye göre %8 düştü. TAV Havalimanlarının Türkiye’de işlettiği havalimanlarındaki yolcu sayısı ise %5 yükseldi. Önceki aylara göre Temmuz ayında yolcu sayısı artışındaki zayıflama Ramazan etkisinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Ağustos ayından itibaren yolcu artışındaki büyümenin tekrar güç kazanacağını düşünüyoruz.
 
-       GOZDE: Yıldız Holding, Gözde Girişim’deki hisselerinin %10’a kadar kısmının uzun vadeli yabancı yatırımcılara bir yıl içinde blok olarak satmak üzere yetki verdiğini açıkladı.
 
-       DYHOL, DOHOL: Doğan Yayın Holding genel kurulu dün gerçekleşti. Genel kurulda birleşmeye muhalefet şerhi koyanlar 0.50 TL’den ayrılma hakkı kullanabilecekler. Genel kurulda muhalefet şerhi koymayanların ya da genel kurula katılmayanların DYHOL hisselerini piyasadan satmasının mantıklı olacağını düşünüyoruz. Birleşme sonrası pozisyonlarını korumak isteyenlerin DOHOL hisselerini piyasadan daha cazip seviyeden satın alabilirler. Birleşme işleminin 3-4 hafta içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. Birleşmede elinde DYHOL hissesi olanlar karşılığında yaklaşık 0.49 DOHOL hissesi alacaklar. Doğan Holding’in genel kurulu ise bugün yapılacak.

Hiç yorum yok: