7 Ağustos 2014 Perşembe

GÜNDEMDEN ÖNEMLİ BAŞLIKLAR


·         14:00_İngiltere Merkez Bankası Faiz Kararı (Ağustos) Beklenti: %0.50 Önceki: %0.50
·         14:45_Avrupa Merkez Bankası Faiz Kararı (Ağustos) Beklenti: %0.15 Önceki: %0.15
·         15:30_ABD Haftalık İşsizlik Başvuruları Beklenti: 305 bin Önceki: 302 bin
·         15:30_ECB Başkanı Draghi konuşması                        
DÜNYA
·         Putin’den yaptırıma karşı yaptırım kararı… Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesine karşı yaptırım uygulayan ülkelerden tarım ürünü, gıda ve ham madde alınmasını yasakladı.
TÜRKİYE
·         Rusya: Türkiye’den süt ürünleri alacağız… Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Sergey Dankvert, Türkiye’den süt ürünleri alacaklarını ifade etti. 8 Ağustos’ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil ile görüşeceklerini kaydeden Dankvert, konuyu ele alacaklarını belirtti.
ABD
·         Obama: Hamas’a sempati duymuyorum… ABD-Afrika Liderler Zirvesi kapanışında konuşan ABD Başkanı Barack Obama, Washington yönetimi olarak Gazze’de ateşkesin devam etmesini amaçladıklarını söyledi. Roket saldırılarından dolayı Hamas'ı sorumsuz davranmakla suçlayan Obama, Hamas’a sempati duymadığını söyledi. Obama, konuşmasında bu ifadeyi iki kez kullandı.
·         Fed/Lockhart, "Faiz gelecek yılın ikinci yarısına kadar değişmeyebilir" Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, politika yapıcıların gelecek yılın ikinci yarısına kadar faiz oranlarını değiştirmeyeceklerine inandığını tekrarladı. CNBC'ye konuşan Lockhart ayrıca, bu yılın 2. çeyreğinde yaşanan yüzde 4'lük büyümenin tekrarlanamayabileceğini de ifade etti. Lockhart, "İkinci çeyrekteki güçlü büyümenin arkasında stok biriktirimi vardı. Stoklarda bu güçlü artış 3. çeyrekte tekrarlanmayabilir. Faiz artırım konusunu düşünmek için gelecek yılın ortalarına kadar vakit olduğu görüşümü sürdürüyorum" diye konuştu.

Hiç yorum yok: