14 Nisan 2014 Pazartesi

Tekfen Holding Teknik Analizi


Teknik açıdan hissede kısa vadeli yükselen hareketin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak bu hafta 4,70 seviyesi takip edilebilir. Hafta başında ara destek noktası olarak 4,78 seviyesi etkili olacaktır.
 
Olası geri çekilmelerde özellikle 4,70 seviyesinin altına inilmediği sürece, düşüşlerin sınırlı kalacağını, kısa vadeli yükseliş eğiliminin korunacağını, önümüzdeki süreçte ilk etapta 5,14 seviyesinin test edileceğini düşünmekteyiz. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumlu sinyalleri bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 4,70 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.
 
Kısa vadeli yükselen hareket teknik olarak 4,70 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Hareketin bu yönde olması durumunda, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz.
 
Hissede daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için ise 5,14 seviyesinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 5,42 seviyesi ile 5,82 seviyesi gösterilebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 5,14 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 5,42 ve 5,82 seviyeleri gözlenebilir.

 

Hiç yorum yok: