22 Nisan 2014 Salı

Piyasalara Bakış


ABD faizlerindeki seyir ve Çin ekonomisindeki gelişmeler ön planda yer alan ana makro konular olmaya devam ediyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz hafta açıklanan ve beklentileri aşan Mart ayı enflasyon rakamı başta olmak üzere perakende satışlar,Nisan ayına yönelik pozitif içerikte sinyaller vermeye devam eden haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve Philadelphia FED imalat endeksinde gördüğümüz güçlü sinyaller dikkat çekiciydi.


Piyasalar açısından volatilitenin düşük, faizlerin belirli bant içinde bulunduğunu nispi olarak daha olumlu havanın devam açısından ABD enflasyonun düşük kalmaya devam etmesinin önemli olduğunu düşünmeye devam ediyoruz.  Ancak geçtiğimiz hafta açıklanan veriler ile birlikte enflasyonun önümüzdeki dönemde, en önemli gündem maddesi olmasa bile, yavaş yavaş daha fazla konuşulacağını düşünüyoruz.

Piyasalara baktığımızda Mart ayı sonlarındaki ralli sonrasında Nisan ayına kar satışları ile başlayan gelişmiş ve gelişmekte olan piyasalarda tepki yükselişleri görüyoruz ki buna FED Başkanı Yellen’ın geçtiğimiz haftaki güvercince (düşük enflasyon vurgusu) açıklamaları da destek olmuştu. Cuma günü tatil olan ABD hisse senetleri tepki yüselişlerine devam ederken S&P 500 endeksi dün günü %0.38 artıda kapattı. Tepki yükselişlerinin devam edip etmeyeceğini izlerken ABD hisse senetlerinde 200 günlük ortalamasından toparlayarak piyasa genelindeki stabilizasyona destek olan teknoloji endeksi Nasdaq’daki seyrin piyasanın geneli için de belirleyici olabilir. Nasdaq hala 50 günlük ortalamasının altında işlem görüyor ve endekste 4185 seviyesi oldukça önemli olacak. 

Yeni haftaya Çin öncülüğünde yatay seviyede başlayan gelişmekte olan piyasalarda ise MSCI GOP endeksi dün günü %0.11 ekside, MSCI Türkiye ise %0.39 ekside günü tamamladı. Bu haftanın odak noktasında 24 Nisan PPK toplantısı var. PPK toplantısında piyasa beklentileri faizlerde değişiklik yapılmayacağı şeklinde ki bizim tahminimiz de bu yönde. Bu sabaha baktığımızda Asya piyasaları genelinde yatay görünüm hakim. Bugün ABD Richmond FED imalat endeksi ve ikinci el konut satışları verlerini takip ediyoruz. Ancak bu haftanın odak noktasında yarın açıklanacak Nisan ayı öncü Global PMI endeksleri başta olmak üzere ABD dayanıklı tüketim mal siparişleri ve Japonya enflasyon rakamı var.

Hiç yorum yok: