3 Eylül 2013 Salı

Türk Hava Yolları Teknik Analizi


Hissede Ağustos ayının ikinci yarısında yoğunlaşan satışlarla 6,14 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan yeni bir toparlanma hareketi takip etmekteyiz. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, olası geri çekilmelerde ana destek haline gelen 6,14 seviyesinin altına inilmediği sürece, düşüşlerin sınırlı kalacağı, toparlanma eğiliminin korunacağı, önümüzdeki süreçte ilk aşamada kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 6,80 seviyesine doğru bir hareketlenme yaşanacağı söylenebilir. Bu nedenle, 6,14 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz.
 
6,14 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, yaklaşık bir aydır gözlediğimiz alçalan hareketin daha uzun süreye yayılacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. Ara destek noktaları olarak 6,32 ve 6,20 seviyeleri izlenebilir.
 

Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, yeni bir yükseliş ivmesinin yakalanabilmesi için 6,80 seviyelerinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 7,02-7,56 bandı ile 7,82 seviyeleri hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 6,80 seviyelerine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 7,02, 7,56 ve 7,82 seviyeleri gözlenebilir.

teb ytr

Hiç yorum yok: