17 Temmuz 2013 Çarşamba

Piyasalara Bakış

Önceki gün Çin’de açıklanan 2Ç büyüme rakamı %7.7’den %7.5’e gerileyerek beklenene paralel yönde gerçekleşti. Verinin bir bakıma hükümetten sınırlı da olsa genişlemeci politika adımlarını teşvik ettiği söylenebilir. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta da dikkat çektiğimiz hükümetten gelen son bazı açıklamalarda, ekonomide aşağı yönlü risklere ilişkin endişelerin olduğuna yönelik vurgular dikkate vardı ve bu ifadelerin piyasada yeni bir adım atılacağı beklentisine neden olduğu söylenebilir. Ayrıca dün her ne kadar arka planda kalsa da sanayi üretimi rakamının da zayıf sinyaller içerdiğini not edelim. 
 
Dün ABD’de açıklanan enflasyon verileri manşet bazında beklentileri biraz aştıysa da daha önemli olan çekirdek TÜFE beklentiler dahilinde gerçekleşti.
 
Bernanke konuşması öncesinde dün S&P 500 endeksinde sınırlı kar realizasyonu vardı. Dün de ifade ettiğimiz gibi S&P 500’de dip seviyesinin görüldüğü 24 Haziran’dan sonra etkili olan yükselişte ekonomik büyümeye duyarlı döngüsel ve finans sektörü öncülük ederken her iki sektörün de teknik olarak aşırı alım bölgesine ulaşmış olma ihtimalini de not edelim.
 
Bu sabaha bakacak olursak Asya piyasaları genelde yatay/sınırlı yükselişler var.
 
FED Başkanı Bernanke’nin bugün başlayacak ekonomi sunumu haftanın odak noktasında bulunuyor. Bu açıklamaların da ılımlı ve “güvercince” olması halinde tüm piyasalarda geçen hafta başında dikkat çektiğimiz daha olumlu havanın devam edebileceğini düşünüyoruz.

Hiç yorum yok: