19 Temmuz 2013 Cuma

İş Bankası C Teknik Analizi


Hissede geçen hafta içinde 4,86 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan yükselen hareket içinde, ana destek noktası olarak 5,10 seviyelerini takip etmekteyiz. Olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece, hissede düşüşlerin düzeltme hareketleri olarak kalacağını, yükseliş eğiliminin korunacağını, önümüzdeki süreçte ilk aşamada 5,90 seviyesindeki ana direnç bölgesine doğru bir hareketlenme yaşanacağını düşünmekteyiz. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri ve hafta başından beri yaşanan yükselişle hissenin Haziran ayı başından beri etkili olan alçalan trend baskısından kurtulmuş olması bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 5,10 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınmasını önermekteyiz.

 

5,10 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz. 5,30 ve 5,22 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.

 


Hissede 4,86 seviyesinden başlayan yükselen hareketin, daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 5,90 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 6,20 seviyeleri ile 6,52 seviyeleri hedeflenebilir. Ara direnç noktaları olarak 5,62 ve 5,76 seviyeleri izlenebilir.

 

Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 5,90 seviyelerine doğru hareketlenmeler değerlendirilebililir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 6,20 ve 6,52 seviyeleri gözlenebilir.
teb ytr

Hiç yorum yok: