20 Mayıs 2013 Pazartesi

Taç Tarım Ürünleri A.Ş. kimdir ?

Damızlık süt sığırı yetiştiriciliği ve besi ünitesi tamamı Düzce’de olmak üzere yaklaşık 10.000 m2 kapalı alanda, broiler tavuk üretimi ise yaklaşık 11.000 m2 kapalı alanda yapılmaktadır.
 
Tavuk Tesisleri: 2005 yılında Taç Tavukçuluk ve Hayvancılık Gıda San. ve Tic. Ltd. Şirketi olarak 40.000 adet/45 gün broiler tavuk ile üretime başlanmış, 2006 yılında kapasitesi 120.000 adet/45 güne çıkarılmıştır. 2010 yılında broiler tavuk üretimine 65.000 adet/45 gün ilave edilerek 185.000 adet/45 güne çıkarılmıştır.
 
Besicilik Tesisleri: 2007 yılında 440 sağmal olmak üzere toplamda yaklaşık 1.300 hayvan kapasitesine sahip süt sığırcılığı tesisini kurulmuştur. 2011 yılında 300 adetlik besi ünitesi devreye sokularak işletmede doğan erkek hayvanlar yetiştirilerek aylık ortalama 4.500 kg kırmızı et satışı yapılmaktadır. Canlı hayvan sevkiyatı Tarım İl Müdürlüğü’nün izni çerçevesinde yerel kasaplarca yapılmakta olup, kesimler mutlaka belediyenin mezbahanelerinde yapılmaktadır.
 
Araziler ve Tarımsal Üretim: 2005 yılında toplam 7.500 m2 arazi varlığına sahip olan Şirket, Şirket son durum itibariyle 285.155 m2 kendisine ait olmak üzere 104.702 m2 kiralık arazi ile birlikte toplam 389.857 m2 alanda sulu tarım yapmaktadır.
 
Satış Yerleri: Şirketimizde elde edilen çiğ süt ülkemizin köklü kuruluşlarından Ülker Grubuna ait Ak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye satılmakta olup, fason tavuk üretimi Beypiliç Beypazarı Tarımsal Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye yapılmaktadır.
Süt ve tavuk sevkiyatları çiftlik teslimi olup, ilgili firmaların kendileri tarafından yapılmaktadır. Canlı hayvan sevkiyatı Tarım İl Müdürlüğü’nün izni çerçevesinde yerel kasaplarca yapılmakta olup, kesimler belediyenin mezbahanelerinde yapılmaktadır.

Hiç yorum yok: