13 Mart 2013 Çarşamba

Şirket ve Sektör Haberleri

Koç Holding – NÖTR – Endekse Paralel Getiri –  Koç ailesinin 3 üyesi Rahmi Koç, Suna Kıraç ve Mustafa Koç 100mn adet hisselerini (%3,94 pay) yabancı kurumsal yatırımcılara satacağı duyuruldu. Bloomberg haberine göre satış hisse başına 9,5 TL’den yapılacak (yaklaşık $550mn). Hissenin dünkü kapanış fiyatı 10 TL. Satış sonrası 180 gün sure ile Koç Holding hissesi satmama taahhüdü verilmiştir. Satış işlem sonrası Koç ailesi üyelerin Koç Holding’deki payları %13,72’den %9,77’ye inmesi ve halka açık oranın %22,3’den %26,3’e yükselmesi beklenmektedir. 
 
Aksa Enerji’nin – NÖTR; Endekse Paralel Getiri – Goldman Sachs, Şubat ayında açıklaması yapılan %3.32 Aksa Enerji hisse alımını gerçekleştirdi. Yapılan önceki açıklamaya göre Aksa Enerji’nin ana hissedarı Kazancı Holding geçmişte açıklanan kredi miktarının 400mn dolardan 500mn dolara yükseldiğini açıklamıştı. Ayrıca Kazancı Holding, açıklanan işlemin şartları uyarınca Aksa Enerji’nin %3.32’sine denk gelen hisseleri pay başına 2,94 ABD doları olacak şekilde toplam 60mn dolar karşılığında Goldman Sachs’a satışı konusunda anlaşmaya varmıştı. Böylece Goldman Sachs’ın Aksa Enerji’deki payı %13.3’den %16.62’ye yükseldi.
 
Arçelik – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri – Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Arçelik’in "BB+" olan yabancı para ve TL cinsinden uzun vadeli kredi notlarını, "AA" olan uzun vadeli ulusal kredi notunu teyit etti. Notların görünümü durağandır.
 

Coca Cola İçecek (CCİ) - NÖTR; Endekse Paralel Getiri -, The Coca Cola Company (TCCC) ile Pakistan operasyonu’nun CCİ’nin hesaplarına 1 Ocak 2013 itibariyle tam konsolidasyon yöntemiyle dahil edilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı. CCİ ve Atlantic Beverages’ın (TCCC’nin bağlı ortaklığı) Pakistan şişeleyicisinde ayrı ayrı %49.38 payları bulunmaktadır. CCİ, Pakistan operasyonunu bugüne kadar oransal konsolidasyon ile hesaplarına dahil ediyordu. Pakistan satış hacimleri CCİ’nin 2012 konsolide birim satışlarının yaklaşık %10’unu oluşturmaktaydı. Yeni UFRS standartlarına uyum sağlamak amacıyla yapılan bu muhasebe değişikliği CCİ’nin finansal tablolarında net kar haricindeki kalemlerde büyük bir genişlemeye yol açacak olmakla birlikte değerleme açısından herhangi bir farklılık yaratmayacaktır.
 
Turkcell – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri – Bloomberg haberine göre Çukurova Grubu bankalardan 3 milyar dolar kredi arayışında. Bu tutarı Alfa Grubuna olan borcunu ödemek için istediği yazıldı.
 
 
ak ytr

Hiç yorum yok: