14 Mart 2013 Perşembe

Garanti Bankası Teknik Analizi

Hissede Şubat ayı içinde 8,14 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan yükselen hareket devam etmektedir. Ana destek noktası olarak 9,00 seviyesi takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece, düşüşlerin sınırlı kalacağı, yükseliş eğiliminin korunacağı, önümüzdeki süreçte ilk etapta 9,58 seviyelerinin test edileceği söylenebilir. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumlu sinyalleri bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 9,00 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilmelerde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.
 
Olası geri çekilmelerde 9,00 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz. Ara destek noktaları olarak 9,28 ve 9,20 seviyeleri etkili olacaktır.
 
Daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için ise 9,58 seviyelerinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 9,80 seviyeleri ile 10,10 seviyeleri gösterilebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 9,58 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceği söylenebilir. Bu seviyenin aşılması halinde, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 9,80 ve 10,10 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: