28 Şubat 2013 Perşembe

Varantlarda Gune Baslarken

***Bugun itfa edecek olan Subat vadeli db-X markets endeks varant ve iskontolu sertifikalarin itfa sonu referans fiyati Subat vadeli VOB IMKB30 kontratindan alinacaktir.***

***Subat vadeli VOB IMKB30 kontratinin bugun vade sonunun gelmesi dolayisiyla, bugunden itibaren endeks dayanakli db-X markets varantlarinda dayanak varlik fiyati Nisan vadeli VOB IMKB30 kontrati gunici referansi olarak kullanilacaktir.***

Dun IMKB 100 endeksi gunluk bazda %0.92 oraninda  yukselerek 78,230 seviyesinden kapanis gerceklestirdi.


Yurtici ekonomi gundeminde, gunluk bir gazetede yer alan bir habere gore Basbakan Yardimcisi Ali Babacan’in talimatiyla katilim bankaciliginda rekabetin gelismesine olanak vermek amaciyla, 2 uluslararasi bankaya daha lisans verilmesi icin surecin baslatildigi belirtildi.


Sektor haberlerinde, Akenerji ve Albaraka Turk’un bugun 2012 4. ceyrek finansallarini aciklamasi bekleniyor. Akenerji’nin 170 milyon TL ciro yapmasi beklenirken, net karlarin 11 milyon TL’ye ulasmasi bekleniyor. Albaraka Turk’un ise aciklamasi beklenen kar beklentisi 43 milyon TL seviyesinde. Dun finansal tablolarini aciklayan Ford Otosan ile ilgili bir diger haberde sirketin temettu dagitimi oldu. Buna gore, 2 Nisan’da brut 300 milyon TL tutarinda temettu dagitacak olan sirketin hisse basina 0.85TL temettu vermesi bekleniyor.


Yurtdisi gundeminde ilk bakista onemli gelismeler oldugunu soylemek mumkun. ABD Federal Rezerv’in basindaki isim olan Ben Bernanke ve Avrupa Merkez Bankasi Baskani Mario Draghi birbiri ardina aciklamalarda bulunurken, Italya’da hukumet kurma kriziyle ABD’de son kez masaya yatirilan mali ucurum gundemi yogun bir sekilde isgal ediyor. Bernanke, su anda Merkez Bankasi’nin bilancosunda bulunan 3.2 trilyon $ degerindeki tahvillerin bazilarinin satilmasinin zorunlu olmadigini ve vade sonuna kadar elde tutulabilecegini belirtirken, Draghi’de paralel bir aciklama yaparken, AB Merkez Bankasi’nin yakin zamanda parasal genislemeyi durdurma planinin olmadigini vurguladi. Draghi ayrica piyasalara guvenin tekrar donmesinden sonra bankalarin da kredi geri odemelerinde bulunmasiyla genislemecei para politikasinin dogal sekliyle daralmayi saglayacagini savunan Draghi, 2013 enflasyon beklentisinin %2’nin cok altinda oldugunu da sozlerine ekledi. Ote yandan Italya’da hukumet kurulmasiyla ilgili tartismalarin surmesi ve anlasma ihtimallerinin zayifligi uzerine aciklama yapan uluslararasi kredi derecelendirme kurulusu Moody’s belirsizligin ulkenin kredi notunu dusurme riskine yol actigini belirtti.

 
DB

Hiç yorum yok: