11 Şubat 2013 Pazartesi

VAKIFBANK Şirket Analizi

İkincil halka arz baskısına rağmen çekici
§  “AL” tavsiyemizi koruyoruz. Hedef fiyatımızı hem beklentilerimizde hem de sermaye maliyetinde yaptığımız değişiklik neticesinde 5,18TL’den 7,00TL’ye yükseltiyoruz (%33 pozitif getiri potansiyeli). Vakıfbank’ın 2013’te net karda yıllık %35 ve 3-yıllık bileşik olarak %25 büyüyeceğini düşünmekteyiz.
§  TL aktiflerde artan ağırlık. Banka kredilerde yüksek getirili, uzun vadeli KOBİ kredilerinde yoğunlaşırken yüksek TL mevduatları sayesinde düşük faiz ortamında öne çıkmaktadır. Ayrıca, bankanın sabit getirili TL ve Tüfe’ye endeksli menkullerinin düşük olması 2013’te faiz marjının üzerindeki baskıyı azaltmaktadır.
§  2013’te daha yüksek komisyon geliri bekliyoruz.  Bankanın muhasebe uygulamalarında ihtiyatlı davranması ve kredilerin yavaş büyümesi neticesinde 2012 yılında komisyon gelirleride azalma yaşanmıştır. Fakat, 2013’te komisyon gelirlerinin normalleşme sürecine gireceğini düşünmekteyiz ve yıllık %29 artış bekliyoruz.

§  İkincil halka arz hisse üzerinde risk yaratıyor. Bankanın Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait %58,51 hissesi yasal düzenlemeler sonrası piyasa fiyatından Hazine’ye devredilecek. Devir sonrası ikincil halka arz sürecinin başlayacağını ve hisse üzerinde baskı oluşabileceğini düşünüyoruz.
§  Değerleme çekiciliğini korumakta. Vakıfbank, 1,0x 2013T F/DD ve %15 sermaye getirisi ile rakiplerine göre %29 iskontolu işlem görmektedir. Karlılıkta güçlü artış beklentisi ve yükselen sermaye yeterlilik rasyosu nedeniyle hissenin bu iskontoyu haketmediğini düşünüyoruz. İkincil halka arz ile ilgili haberler, Rekabet Kurulu kaynaklı yüksek tutarlı bir ceza, zorunlu karşılık artışı veya kredi büyümesini sınırlayıcı sıkılaştırıcı politikalar ve önlemler risk unsuru olurken, ikinci bir not artırımı hisse için pozitif risktir. 

Hiç yorum yok: