7 Şubat 2013 Perşembe

Vakıflar Bankası Teknik Analizi

Orta vade için trendi yukarı gördüğümüz hissede, Ocak ayı sonuna doğru yoğunlaşan satışlarla geçen hafta içinde 5,10 seviyelerine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan toparlanma hareketinin teknik açıdan sürdüğünü takip etmekteyiz. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hissede toparlanma hareketinin devam edeceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta 5,58 seviyelerine denk gelen direnç bölgesinin test edileceği söylenebilir.
 
Ana destek noktasının ise 5,10 seviyelerine yükseldiğini görmekteyiz. Hisse üzerinde etkili olacak satışların da, geçen hafta olduğu gibi ilk etapta 5,10 seviyesine yaklaştıkça durulacağını, bu seviyenin üzerinden yeni yukarı atakların oluşabileceğini düşünmekteyiz. Bu nedenle, 5,10 seviyesine stop loss koyup, hissede düşüşlerde pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz.
 
5,10 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda, orta vadeli yükselen hareketin ivme kaybedeceğini, hisse üzerinde son dönemde etkili olan satışların derinleşmeye başlayacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. Ara destek noktaları olarak 5,30 ve 5,22 seviyeleri önemli bulunmaktadır.
 
Hissenin son dönemde etkili olan satış baskısından kurtulabilmesi, orta vadeli hareket içinde yeni bir yükseliş ivmesinin yakalanabilmesi için ise 5,58 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Hareketin bu yönde olması durumunda, sırasıyla 5,78-6,02 bandı ile 6,40 seviyeleri hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 5,58 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilmesini tavsiye etmekteyiz. Bu seviyenin aşılması durumunda, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 5,78, 6,02 ve 6,30 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: