14 Şubat 2013 Perşembe

Piyasalara Bakış

Bu sabah Japonya’da açıklanan 4Ç büyüme verisi %0.1 artış beklentilerine karşı %0.1 düşüş ile beklentilerden kötü yönde gerçekleşti. Japonya Merkez Bankası BOJ toplantısında ise beklendiği gibi herhangi bir politika değişikliğine gidilmedi. Yeni başkan  öncesinde politika değişikliği beklentisi yoktu.  Başbakan Abe’nin yeni BOJ Başkanını ABD ziyareti sonrasında açıklaması bekleniyor.
Önceki gün G7 açıklamaları ile birlikte yurtdışı piyasalarda kurlar konusu ön planda olmaya devam etti. G7 açıklamalarında piyasa tarafından belirlenen döviz kurlarını destekleyen yöndeki vurgular ön plandayken , resmi bildiri sonrası yapılan resmi olmayan açıklamalar bir süredir zayıflama eğiliminde olan Japon Yeninde değer artışlarına neden olmuştu.
Bu sabah Japon yeni yatay band aralığında işlem görüyor.Eski BOJ başkan yardımcısı Iwata’nın BOJ’un %2 enflasyon hedeflemesine ulaşması için Japon Yeninde düzeltmenin gerekli olduğu yönündeki mesajları ve USD/JPY’de 90-100 aralığına vurgu yapan açıklamaları ön planda olsa da G20 toplantısından gelecek mesajların odak noktasında olduğunu not edelim.  Japonya Borsası %0.50 artıda. Çin piyasaları tatil nedeni ile kapalı olmaya devam ediyor. Dün ABD tarafında düşük hacimli yatay seyir etkili olmaya devam etti. S&P 500 endeksi %0.06 artıyla günü tamamladı.
Haftanın odak noktasında bugün başlayacak G20 toplantısı yer alıyor. Makro veri tarafında ise bugün ABD’de haftalık işsizlik başvuruları ve  Avrupa tarafında ise euro bölgesinde açıklanacak 4Ç büyüme rakamları takip edilecek.

Büyük resimde ABD’de son açıklanan tarım dışı istihdam rakamının FED’in mevcut politikalarının devamı için yeşil ışık gibi algılanması ve küresel ekonominin ABD ve Çin öncülüğünde toparlanma beklentisi ön planda olmaya devam etse de kısa vadede kurlar konusu başta olmak üzere, İspanya, İtalya (24-25 Şubat seçimler) ve Güney Kıbrıs gibi Avrupa kaynaklı riskler ve ABD’de bütçe konsolidasyon riskleri ön planda olmaya aday. Piyasalarda gelinen seviyeleri de gözönüne aldığımızda bu konular ile ilgili gelişmeleri izlemeye devam ediyoruz. Ayrıca Çin merkez bankasının son çeyreklik enflasyon raporunda enflasyonist risklere dikkat çekmesi bizce ilginç ve yakından takip edilmesi gereken bir konu.
Yurtiçinde teknik tarafta 77,750 ara desteği üzerinde dengeli bir seyirle güne başlayacak olan IMKB'de, seans içi harekette 79,000 direncini yakından izlemeyi sürdüreceğiz. Endeksin kısa vadeli düşüş trendi içerisinde tepki sürecine yönelik bir hareket oluşturabilmesi için 79,000 direncinin yukarı kırılması gerekiyor. Bu durumda 80,000 ve 81,200 seviyelerini hedefleyecek potansiyele ulaşacak olan piyasada, 77,200 seviyesini aşağıda destek noktası olarak almayı sürdürüyoruz.
Seans içinde 79,000 direnci üzerindeki hareketinde zorlandığını gözlemlediğimiz piyasada,  77,200 seviyesini tepki sürecine yönelik trade amaçlı pozisyonlar için stop loss noktası olarak alınmasını öneriyoruz. 77,200 desteğinin altındaki hareketler ise zayıf yükseliş denemelerinin ardından piyasada yeniden satış baskısını gündeme getirebilir.

Hiç yorum yok: