29 Ocak 2013 Salı

Vakıflar Bankası Teknik Analizi


Hissede orta vadeli yükselen hareket içinde geçen hafta içinde 6,02 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilmenin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak orta vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 4,78 seviyeleri takip edilebilir. Hisse üzerinde geçen hafta ortasından beri yoğunlaşan satışların sürmesi durumunda, teknik açıdan 4,78 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu bölgeden ilk etapta 5,50 seviyesine doğru bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesine gerilemiş olması bu olasılığı güçlendirmektedir. Dolayısıyla, 4,78 seviyesine stop loss koyup, hissede düzeltme hareketi içinde pozisyon alınabileceği söylenebilir. 

 

4,78 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, orta vadeli yükselen hareketin bozulacağını, hisse üzerinde satış baskısının yoğunlaşacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz. Ara destek noktaları olarak 5,16, 5,06, 4,98 ve 4,90 seviyeleri önemli bulunmaktadır.

 

Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, orta vadeli yükselen hareket içine yeni bir yükseliş ivmesinin yakalanabilmesi için ise 5,50 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu durumda, sırasıyla 6,02 seviyeleri ile 6,30 seviyeleri hedeflenebilir.

 

Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 5,50 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilmesini tavsiye etmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 6,02 ve 6,30 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: