7 Ocak 2013 Pazartesi

İTTİFAK HOLDİNG KÂR ARTIRICI ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ

Konya menşeli İttifak Holding 2009 yılında borsada halka; açıldıktan sonra kâr artırıcı çalışmalara hız verdi.; Zaman Gazetesinin haberine göre Holding, perakendecilik sektöründe; Alışveriş Merkezleri’nin (AVM) hızla yaygınlaşmasıyla birlikte; rağbetin azaldığı çok katlı mağazacılıkta küçülmeye gitti. Verimlilik; çalışmaları kapsamında Holding, perakendecilik sektöründeki markası; Adese’de metrekare bazında yüzde on küçültmeyi tercih etti. Lokasyonda; yaptıkları değişimi anlatan İttifak Holding İcra Kurulu Başkanı Tahir; Atila, metrekare olarak küçülmelerine rağmen ciro olarak büyüdüklerini; belirtiyor.


Mağaza sayısındaysa herhangi bir gerileme olmamış. Adese; 2012’yi 143 mağazayla kapattı. “Biz katlı mağazacılıktan çıkıyoruz.”; diyerek yaşadıkları değişimi anlatan Atila, bazı bölgelerde; kapattıkları mağazaların yerine daha verimli lokasyonlarda tek katlı; mağazalar açtıklarını, o bölgelerden tamamen çıkmadıklarını; belirtiyor. Marmara Bölgesi’nde Bolu, Sakarya, İzmit ve İstanbul’da; bulunan Adese, İstanbul’da da Anadolu yakasında faaliyet gösteriyor.; Atila, henüz Avrupa yakasına girmek gibi bir planlarının olmadığını; belirtiyor. Adese bünyesinde 3 binden fazla çalışan bulunduruyor.; Atila, Adese ile İstanbul-Mersin hattı üzerinde genişlemeye devam; edeceklerini söylüyor ve ekliyor: “Arkadaşlarımız Ankara’da uygun yer; buldu, yakında iki mağaza daha açacağız.”;
 
Tahir Atila, Türkiye’nin 3. büyük makarna markası olan ve 5 kıtada; 80 ülkeye ihracat gerçekleştiren Selva Makarna için uluslararası; fonların “Gelin birlikte çalışalım” teklifiyle geldiğini ama şimdilik; buna sıcak bakmadıklarını belirtiyor.  Cazip bir teklif geldiğinde; kayıtsız kalmayacaklarını da söylemeyi ihmal etmiyor. Türkiye; ekonomisi yüzde 3 büyürken İttifak Holding’in yüzde 10 büyümesinin; nedenini de Atila şu ifadelerle açıklıyor: “Adese, Seha Yapı, Selva; Gıda, İmaş Makine, Selet gibi markaları bünyemizde bulunduruyoruz.; Geçen sene bir önceki yıla göre yüzde 15’lik bir büyüme; gerçekleştirdik ve 891,4 milyon TL ciro ile kapattık. Bu yılda yüzde; 15’lik benzer bir büyüme bekliyoruz. İmaş Makine’de kapasite büyüttük.; Bunda ihracatta yüzde 50 büyümemizin ve kapasite artırmamızın etkisi; büyük.”
 
Zaman Gazetesi

Hiç yorum yok: