16 Ocak 2013 Çarşamba

Albaraka Türk Teknik Analizi


Orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde bulunan hissede, ana destek noktası olarak 1,78 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece, hissede düşüşlerin düzeltme hareketleri olarak kalmaya devam edeceğini, yükseliş eğiliminin süreceğini, önümüzdeki süreçte ilk etapta 2,14 seviyesindeki ana direnç bölgesinin test edilebileceğini düşünmekteyiz. Bu nedenle, 1,78 seviyesini stop loss kabul edip, hissede pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz. 2,01, 2,05  ve 2,10 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.

 

Olası geri çekilmelerde 1,78 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, orta vade yükselen hareketin ivme kaybedeceğini, düzeltme hareketinin daha uzun süreye yayılmaya başlayacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. Ara destek noktası olarak 1,90, 1,87 ve 1,84 seviyeleri izlenebilir.

 

Hissede yükseliş hareketinin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 2,14 seviyelerinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 2,25 seviyeleri ile 2,40 seviyeleri hedeflenebilir.

 

Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 2,14 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirmesini tavsiye etmekteyiz. Bu seviyenin aşılması durumunda, daha orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 2,25 ve 2,40 seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok: