20 Aralık 2012 Perşembe

Gündem

Japonya Merkez Bankası varlık alım programında 4 ay içinde 3. kez genişlemeye gitti ve ülkenin yeni başbakanı Shinzo Abe'nin deflasyonun sonlandırılması için daha fazla adım atılması çağrısı üzerine enflasyon hedeflerini yeniden değerlendirme kararı aldı.Tokyo'daki merkez bankasından yapılan açıklamada, BOJ'un varlık alım fonunun 66 trilyon yenden 76 trilyon yene genişlettiği, kredi programının ise 25 trilyon yende bırakıldığı belirtildi.

ABD’de Boehner’ın ortaya attığı ‘B’ planı Obama tarafında kabul görmeyeceği açıklanırken yarın itibariyle ABD meclisinin yarın kapanacak olması bir günde anlaşmanın olmayacağı gerçeğini ortaya koydu. Obama ve Boehner’ın karşılıkları adımları sonrasında dün karşılıklı atışmaların sertleşmesi ABD piyasalarına satış getirdi. Bugün Cumhuriyetçilerin ‘B’ Planının oylamaları bekleniyor. İki taraftan gelen açıklamalar hala makul planın konulmadığını ortaya koydu. Fitch mali uçurum konusuna çözüm olmaması halinde AAA olan notun kırılabileceği uyarısında bulundu.

Cumhuriyetçiler'in reddettiği Obama'nın son teklifi, vergilerin 400 bin üzerinde geliri olanlar için artırılması, 250 bin dolar üzerinde geliri olanlar içinse sermaye kazançları oranının yüzde 15'ten 20'ye çıkarılmasını öngörüyor.Obama 250 bin doların üzerinde geliri olanların vergilerinin artırılması planından geri atmasına rağmen, Cumhuriyetçiler, başkanın mali uçurum planının dengesiz olduğu konusundaki ısrarlarını sürdürüyor.

Fitch, mali uçurum ve sonrasındaki resesyonun ABD'ye AAA kredi notunu kaybettirebileceği uyarısında bulundu.

Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası Temmuz-Eylül döneminde yıllık bazda yüzde 7.4'e yavaşladı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin son çeyrek büyümesine ait medyan tahmini ise yüzde 7.8'lerde seyrediyor.

 UBS ile otoriteler arasındaki anlaşmanın detaylarının bugün açıklanması bekleniyor. Banka, 30'dan fazla çalışan ve üst düzey yöneticinin bu davada suçlanacağını açıklayacak. Konuya yakın kaynaklar, varılan anlaşma ile UBS'nin ABD, İngiltere ve İsviçre'de 1.5 milyar dolar ceza ödemeye razı olduğunu belirtiyor


Euro, dolar karşısında 1.3292 seviyesi ile 8.5 ayın zirvesini gördü. S&P’nin önceki gün Yunanistan’ın kredi notunu artırmasıyla başlayan yükseliş dün de Avrupa’da açıklanan makroekonomik verilerle devam etti.

Hiç yorum yok: