29 Kasım 2012 Perşembe

Migros Teknik Analizi

Hissede yaklaşık üç aydır etkili olan alçalan hareket içinde 18,75 seviyesi ana destek noktası olarak ön plana çıkmaktadır. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışların 18,75 seviyesine yaklaştıkça durulacağı, bu seviyenin üzerinden önümüzdeki süreçte ilk etapta kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen ana direnç noktası olarak etkili olacak 19,30 seviyesine doğru bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. 19,15 seviyesi ara direnç noktası olarak etkili olacaktır.
 
Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketinin başlayabilmesi için 19,30 seviyelerinin aşılmasını önemli gözükmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 19,65-20,20 bandı ile 21,00 seviyeleri gösterilebilir.
 
Olası yukarı ataklarda 19,30 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün oluşmaması durumunda, piyasa üzerinde etkili olacak satışların ise 18,75 seviyesine yaklaştıkça kısa vade için dengelenmesini beklemekteyiz. Teknik olarak gözlenen güçlenme hissede alınacak yeni pozisyonların riskinin düşük olacağını göstermektedir. Bu nedenle, 18,75 seviyesini stop loss kabul edip, hissede pozisyon alınmasını önermekteyiz. Geri çekilme hareketi içinde 18,75 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, hisse üzerinde satış baskısının derinleşmeye başlamasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılması gerektiğini düşünmekteyiz.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda ilk etapta 19,30 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirmesini tavsiye etmekteyiz. Bu seviyenin aşılması durumunda, daha orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 20,20 ve 21,00 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: