27 Eylül 2012 Perşembe

Şirket Haberleri

- İnşaat izninin revizyonunu takiben, Emlak Konut GYO’nun (EKGYO, GYO, $3.5mr PD) arsa karşılığı gelir paylaşımına dayanan Batışehir Projesi’nde bağımsız bölüm sayısı 3,331’den 3,516’a çıkmıştır. Bu haber değerleme açısından nötrdür.
- Yenişafak gazetesinin haberine göre hükümet Türk Havayolları’nın (THYAO, havayolları, $2.7mr PD) %30’unu blok satış yöntemi ile 2013 yılında özelleştirmeyi planlıyor. Bilindiği üzere THYAO’unun %49.1 payı Özelleştirme İdaresi’nin elinde ve Hazine’nin de 1 adet altın hissesi (golden share) bulunuyor. Hatırlanacağı üzere THYAO’daki kamu paylarının özelleştirilmesi için 2011 yuılında düğmeye basılmış ancak bir takım mevzuat düzenlemelerinin yapılamaması ve piyasa şartlarının uygun olmaması nedeniyle özelleştirme şu aşamaya kadar gerçekleştirilememişti. THYAO’daki kamunun ilave pay satışının mevzutlarda düzenleme gerektirdiğinden kısa dönemde gündeme geleceğini düşünmüyoruz.
- Ford Otosan (FROTO, otomotiv, $3.5mr PD) 31 Ekim’12’den başlayarak hisse başına TL0.65 brüt nakit temettü ödemeyi planlıyor (bu yılın 2. temettü ödemesi). Buna göre, FROTO’nun 2011 net karından ödediği toplam brüt nakit temettü miktarı hisse başına TL1.65’dir, bu da dünkü kapanış fiyatına göre yaklaşık %9 temettü verimine işaret ediyor.
- Tüpraş (TUPRS, rafineri $5.8mr PD) 1 yıllık dönem içerisinde Türkiye dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılmak üzere bir veya birden fazla ihraç yoluyla gerçekleştirilecek, çeşitli tertip ve vadelerde ve ihraç tarihlerindeki piyasa koşullarına göre belirlenecek sabit ve/veya değişken faiz oranlarına sahip, toplamda 1 milyar ABD Doları veya muadili yabancı para tutarına kadar tahvil, finansman bonosu veya benzeri türden borçlanma aracı ihracı planlıyor.

Hiç yorum yok: