8 Ağustos 2012 Çarşamba

YURTDIŞI ENDEKSLERDE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Merkel'in sözcüsünün Draghi'nin tahvil alım önerilerini desteklediği açıklamasının ardından yeni günde Merkez bankalarının ekonomiyi desteklemek için harekete geçeceği söylentileri ve şirket karlarının beklentileri aşmasıyla yurtdışı endekslerde ise yükseliş sürüyor.
İngiltere’de açıklanan sanayi üretim verilerinin 2008 kasım ayından beri en hızlı düşüşü işaret etmesi ve İtalya'nın ikinci çeyrek büyüme verisinin yarattığı hayal kırıklığıyla öğle saatlerinde karışık seyir izleyen Avrupa endeksleri gün ortasında yeniden yükselişe geçerken İspanyol ve İtalyan 10 yıllık tahvil faizleri düşüşe geçti. İspanyol 10 yıllık tahvil faizi 6,72 seviyesine gerilerken, İtalyan 10 yıllık tahvil faizi 5,90 seviyesine geriledi.
İngiliz bankalarından Standard Chartered'ın İran'a yönelik yaptırımları çiğnediği ve bankanın İran ile arasındaki 250 milyar doları aşkın para işlemini sakladığı iddialarının ardından bankanın 5,5 milyar dolar maliyet ile karşı karşıya kalacağı beklentisiyle hisseleri Londra'da yüzde 23 oranında gerileyerek son 24 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Hiç yorum yok: