10 Temmuz 2012 Salı

Sermaye Artırımı, Temettü Ödemeleri, Halka Arz ve Genel Kurul Tarihleri;

İMKB Haberleri;
Halkbank, Bakirli-Denizli ve Maltepe-İstanbul şubelerinin açıldığını bildirdi.
Fenerbahce, futbolcusu Issiar Dia’nın transferi için Katar'ın Lakhwiya Sport Club Company kulübü ile 4 mn Euro karşılığı anlaşmaya varıldığını bildirdi.
Sermaye Artırımı, Temettü Ödemeleri, Halka Arz ve Genel Kurul Tarihleri;

Ar Tarım,  şirketin %99,9 iştiraki olan "Arp Petrol Arama Üretim Sondaj Anonim Şirketi"  dün itibariyle, Petrol Arama faaliyetlerine başlamak için gerekli hazırlıklarını tamamlayarak    "T.C. Petrol İşleri Genel Müdürlüğü"'ne (PİGM)  Petrol Arama Ruhsat Başvuru müsaadesi için başvurduğunu bildirdi.
 
Trabzonspor, Burak Yılmaz’ın transfer görüşmeleri için Lokomotif Moskova takımıyla görüşmelere başlandığını açıkladı.
 
Usaş, kayıtlı 207.500.000 TL ödenmiş sermayesi olan Ege Kraft Torba Sanayi ve Ticaret A.Ş 'nin bütün aktifi ve pasifi ile kül halinde devralınması ve tasfiyesiz infisahı suretiyle, 31.03.2012 tarihli bilançolarla bileşilmesi nedeniyle; 63.000.000 TL’lik ödenmiş sermayenin 114.208.163 TL arttırılarak 177.208.163 TL'ye yükseltilmesine karar verdiğini açıkladı.

Etiler İnci Büfe Gıda Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş, İMKB Birincil Piyasada 10-11 Temmuz 2012 tarihlerinde halka arz edilecek.

Basında şirket ve sektör haberleri;
Toki’ye ceza. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) projelerinde, konutların geç teslim edilmesi nedeniyle 11 Haziran itibarıyla alıcılar tarafından açılan 22 bin 938 tazminat davası bulunduğunu belirterek, “Mahkemelerce hükmedilen tazminatlar alacaklısına ödeniyor. Konut teslimlerindeki gecikmelerden dolayı hak sahiplerine ödenen tutar 97 milyon 652 bin 946 liradır” dedi.

Yapı Kredi, sigorta şirketleri için 4-5 yabancıya davet gönderdi.Yapı Kredi Bankası, Haziran ayı sonunda Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik hisselerinin satışı için çalışmalara başladığını açıklamıştı. Türk sigorta sektörüne her dönem büyük ilgi gösteren yabancıların Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik’in satış sürecine dahil olacağı konuşuluyor. Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik’i satın alacak yabancılar, Yapı Kredi Bankası şubeleri ile en çok ihtiyaç duydukları dağıtım ağı kanallarına ulaşmak isteyecektir.

Acıbadem’e yeni ortak. Acıbadem Sağlık’ın çoğunluk hissesini satın alan Malezyalı IHH Healtcare, Kuala Lumpupr ve Singapur’da 2 milyar dolarlık halka arza hazırlanıyor. Çok sayıda yatırımcının merakla beklediği halka arz, Kuveyt devlet fonu Kuwait Investment Authority’nin (KIA) de radarında. Piyasalarda konuşulanlara göre KIA, halka arzdan yaklaşık 150 milyon dolarlık hisse alma hedefinde.

Hiç yorum yok: