10 Temmuz 2012 Salı

HAVACILIK SEKTÖRÜ VERİLERİ - Büyümede toparlanma!

TAVHL THYAO’nun büyümesinden olumlu etkilenmektedir…
Türkiye toplam havayolu yolcu sayısı Haz’12’de %9.9 büyüme sergilerken toplam yolcu sayısı yılın ilk altı ayında 57mn’a ulaştı ve bir önceki aya göre büyümede artış gözlendi. THYAO’nun artan hat sayısı ve filosu sayesinde İstanbul Atatürk Havalimanı ay içinde yolcu trafiği ve uçak trafiği bakımından yeni rekorlara imza attı. Haz’12’de yurtiçi yolcu sayısı yıllık bazda %11 artarken (May’12’de %9.5 büyüme) bu dönemde uluslararası yolcu trafiği yıllık %9 oranında artış gösterdi (May’12’de %4.3 büyüme).
Havalimanları açısından baktığımızda TAVHL tarafından işletilen Ataturk Havalimanı’nın %24.7 büyüme ile en yüksek büyümeyi elde ettiğini görmekteyiz. Atatürk’ü CLEBI’nin yer hizmetleri faaliyetinde bulunduğu Sabiha Gokcen Havaalimanı %11 büyüme ile Ankara Esenboğa ve İzmir A. Menderes Havalimanları ise sırasıyla %11 ve %10.5 büyüme ile izledi. Atatürk Havalimanı bu dönemde toplam yolcu trafiğinin %31’ini gerçekleştirdi.
TAVHL ve THYAO’u beğenmekteyiz; CLEBI’nin tavsiyesini düşürdük...
TAVHL ve THYAO için AL önerimizi sürdürmekteyiz. Diğer taraftan CLEBI için AL olan önerimizi NÖTR’e düşürdük.
TAVHL için TL11.50 olan hedef değerimizi artan yolcu sayısı nedeniyle TL12.30’ yükselttik. TAVHL THYAO’nun hat sayısındaki ve filosundaki genişlemeden olumlu etkilenmektedir.
CLEBI için daha önce hisse başına TL24.90 olan hedef değerimizi Hindistan tarafında zayıf seyreden marjlar ve Frankfurt operasyonlarının negatif etkisi nedeniyle TL20.20’ye düşürdük. Ancak Mumbai Kargo ihalelerinden çıkacak olumlu bir sonuç veya Hindistan’da uzun süredir beklenen yasanın yürürlüğe girmesi tahminlerimizi yukarı yönde revize etmemize neden olacaktır. Diğer taraftan şirketin artan boçluluğu ve uluslararası tarafta genişleyen operasyonlar, CLEBI’yi uygun bir satınalma hedefi haline getirmektedir.
THYAO için hisse başına TL4.20 olan hedef değerimizi değiştirmeden bırakırken, yukarı yönlü potansiyel %30’dur. THYAO petrol fiyatlarındaki aşağı yönlü trendden olumlu etkilenmektedir.  Diğer taraftan artan verimlilik 2012 yılında finansallara yansıyacaktır. Yolcu büyümesi açısından ise şirket şu ana kadar 2012 için hedeflenen %17 büyümenin üzerinde yolcu büyümesi sergilemektedir.

Hiç yorum yok: