20 Temmuz 2012 Cuma

Karakaş Kuyumculuk Atlantis Kimdir?


Karakaş Kuyumculuk ‘un temelleri 1968 yılında kuyumculuk alanında faaliyet göstermek üzere Yaşar KARAKAŞ tarafından atılmıştır.

1985-1990 yılları arasında üretim esaslı kurulan şirket pazarlama birimlerinin kurulmasıyla Ege Bölgesi’nde toptan kuyumculuk yapan bir firma haline gelmiştir.
1990-1995 yılları arasında telekom sektörün de de faaliyet göstermeye başlayan firma Ericsson ve Philips Türkiye Cep Telefonu Distribitörlüğü’nü alarak bu sektörde büyümeye devam etmiştir. Karakaş Kuyumculuk ARMATECH Turkcell İletişim Merkezleri ile 2 adet “TİM” mağazası ile sektörde hizmet vermektedir.

İzmir Merkez Binamız1995 yılında ana faaliyet alanı kuyumculuk olan firma, İzmir’de kuyumculuk fabrikasını kurarak kendi içerisinde Kalite ve Ayar kontrolünü yaparak dağınık atölyecilik zihniyetini terk ederek müşterilerine profesyonel kalite standartları ile hizmet veren ilk firma olmuştur. 180 kişilik personeli ile Ege Bölgesi’nin en büyük kuyumcu toptancısı haline gelen Karakaş Kuyumculuk, iç piyasa ve ihracat olmak üzere yurt içi ve yurt dışı şubelerini açmaya başlamıştır.

1999 yılına gelindiğinde İzmir de Kemeraltı ve Karşıyaka, Akdeniz’de Antalya ve Alanya, Marmara Bölgesi’nde de İstanbul ve Bursa toptan satış mağazalarıyla faaliyet gösteren firma 1000′e yakın kuyumcuya hizmet verir hale gelmiştir. 1999 yılında Kazakistan’ın Almaata şehrinde bir deterjan fabrikası satın alarak burada deterjan üretim satış ve pazarlama alanında faaliyet göstermiştir. 1999 yılında Amerika’da New York Manhattan 47 caddede toptan satış mağazasını faaliyete geçirmiştir. 1999-2005 yılları arasında Karakaş Kuyumculuk Ankara, Kayseri, Samsun, Konya ve İstanbul toptan kuyumculuk mağazalarını açarak iç piyasadaki büyümesine devam etmiştir. 1999-2005 yılları arasında Amerika ve Dubai başta olmak üzere toplam 50 milyon dolara yakın ihracat gerçekleştiren firma 2003 yılında Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından bölgede en yüksek ihracatı gerçekleştiren firmalar arasında 1. derece başarı belgesi almaya hak kazanmıştır.

2005 yılında Kamil Karakaş eski şirketteki ortaklarından ayrılarak Karakaş Atlantis Firmasını kurmuştur. İzmir-Gaziemir’ de bulunan yeni fabrikanın kurulması ile birlikte , geleneksel üretim anlayışından çağdaş üretim anlayışına geçmiş, zengin ürün çeşidi ile, piyasa araştırması, tasarım ve moda trendlerinin uluslararası gelişmelerinin izlenebildiği çalışmalarına Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler A.Ş. Ünvanı adı altında devam etmiştir.Bu yapılan özverili çalışmalarımız sonucunda firmamız 2006 yılında ISO 9001:2000 Kalite yönetim belgesi almaya hak kazanmıştır. İstanbul Sanayi Odası’nın yaptığı açıklamada Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde firmamız 2007 yılında 490.sırada 2008 yılında 460. sırada 2010 yılında 416. sırada yerini almıştır.EBSO tarafından 2010 yılında açıklanan Ege’nin en başarılı 100 firması içinde 38. sırada yerini almıştır. Fortune 500 Türkiye’nin verdiği raporlarda ise 2010 yılının Türkiye de ilk 500 firma arasında 446. sırada yerini almıştır. Bu kısa süre içinde firmamız Türkiye’de ilk 500, Ege’de ilk 50 firma içinde olmanın haklı gururunu taşımaktadır.

Karakaş Atlantis firması olarak Türkiye’de İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Alanya, Denizli, Kayseri, Konya ve Samsun olmak üzere 9 bölgede Toptan satış mağazalarımız bulunmaktadır. 2 bölgede 22 ayar, 18 ayar, 14 ayar, 9 ayar ve 8 ayar muhtelif takılar olmak üzere üretim yapmakta, 41 pazarlama noktası ve satış ekibi ile bu ürünleri satış noktalarına ulaştırmaktayız. Karakaş Atlantis olarak toptan mağazalarımız ve güçlü pazarlama ekiplerimiz ile Türkiye’nin % 75’ine hizmet vermekteyiz. Haftalık üretim kapasitesi 100 kg. civarında olan firmamız Türkiye’de altın pazarlamasında ilk 5 firma arasında yer almaktadır.

Karakaş Atlantis olarakISO 9001:2000 kalite yönetim belgesini, TSE 7000 belgesini, WQS TS EN ISO 14001 ve WQS TS EN ISO 18001 belgelerini de bünyemize eklemiş üretim ve pazarlama alanındaki ciddiyetimizi de göstermiş bulunmaktayız. Bununla birlikte mevcut 10 şubemizin tüm revizyonlarını tamamlayıp, ara vermeden yeni kurumsal yapı çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Karakaş Atlantis sattığı ürünlerle birlikte verdiği garanti kartları, perakendeci kuyumculardaki garanti sertifikaları, ayrıca kurduğu Ayar Evi laboratuvarı ile Kalite standartlarına uygun üretim yapmanın gururu içindedir.
Karakaş Atlantis Firması Sanayi ve Ticaret Odalarından yıllardır yurt çapında kazandığı başarılar için altın ve gümüş madalya almakta ve almaya devam etmektedir.
Çağdaş yenilikçi bir vizyona sahip 300’den fazla genç ve dinamik personeli ile hizmet veren Karakaş Atlantis A.Ş., kazanmış olduğu tecrübelerin ışığında büyümeyi ve Ülkemize hizmet vermeyi sürdürmektedir.

Hiç yorum yok: