20 Temmuz 2012 Cuma

Karakaş Kuyumculuk Atlantis Halka Açılıyor...

Altın üreticisi Karakaş Atlantis halka açılmaya hazırlanıyor. 2011 yılından beri borsaya açılma planları yapan şirket 24, 25 ve 26 Temmuz'da ön talep toplayacak.

Elli yıldır kuyum sektöründe faaliyet gösteren Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler borsaya açılıyor. Goldaş Kuyumculuk'un ardından 14 yıl sonra halka arz edilecek ilk altın firması olacaklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, şirket hisselerinin yüzde 25.9'unu halka açacaklarını belirtti. Bu arzdan 41 milyon 800 bin lira gelir beklediklerini dile getiren Karakaş, "Öngörülerimize göre hisselerde talep fazlası bile olacak" dedi. İMKB 100 Endeksi'nde işlem görecek olan şirket 24, 25 ve 26 Temmuz 2012 tarihlerinde ön talep toplayacak.



İŞLETME KART YOLDA


Geçtiğimiz günlerde Denizbank'la Hesaplı Altın Sistemi (HAS) adı verilen proje kapsamında işbirliği anlaşması imzalayan Karakaş Atlantis, kuyumculara faizsiz sermaye desteği vereceğini duyurmuştu. Şirket şimdi aynı bankayla "İşletme Kart" projesinde de birlikte çalışmaya hazırlanıyor. Buna göre kendilerinden devamlı ürün alan 417 kuyumcuya 50-100 bin lira limitli kredi kartı vereceklerini ifade eden Kamil Karakaş, "Bu kartlar sayesinde bizimle çalışan kuyumcular kur farkından kurtulacak. Çünkü aldıkları altınların bedelini Türk Lirası olarak ödeyecekler" şeklinde konuştu. Şu anda altın satışlarının İç Anadolu, Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde önde gittiğini belirten Karakaş, yıl içinde Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da bölge müdürlükleri kuracaklarını ve bu bölgelerde görevlendirilmek üzere 80 kişiyi işe alacaklarını söyledi.

Hiç yorum yok: