3 Temmuz 2012 Salı

FED/WİLLİAMS: DAHA FAZLA TEŞVİK ENFLASYONU SIÇRATMAZ

Sanayi verilerinin 3 yıldan bu yana ilk kez daraldığı ABD'de; ekonomiyi desteklemek üzere daha fazla teşvik sağlanmasına ilişkin; tartışmalar devam ediyor. San Francisco Fed Başkanı John Williams,; Fed'in, bankaların rezervleri için faiz ödemesinin, rekor düzeyde; teşvik uygulanmasından sonra bile faizleri kontrol altında tutacağını söyledi.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Bazı yorumcuların, parasal tabanın; aşırı genişlemesinin, yüksek enflasyona neden olmasından endişeli; olduğunu belirten Williams, bu sert tahminlere rağmen, ABD'deki; enflasyonun, "ısırmayan bir köpek" olduğunu söyleyerek, değişikliğin,; Fed'in rezervler için faiz ödemesi olduğunu aktardı.

Fed geçtiğimiz ay kısa vadeli tahvillerin, uzun vadeli olarak; değiştirilmesini kapsayan Twist Operasyonu'nu, uzun vadeli faizleri; aşağıda tutmak üzere genişletti. Fed Başkanı Ben Bernanke, istihdamın; daha da kötülemesi hâlinde merkez bankasının, politikasını daha da; gevşetebileceğini söyledi.; Düşük enflasyonla yumuşak iniş için doğru zamanlamayı yapmanın zor; olduğunun altını çizen Williams, ancak bu kez resesyonun ve; toparlanmanın süresi göz önünde bulundurulduğunda, bunun daha da; zorlaştığına dikkat çekti.

Hiç yorum yok: