4 Haziran 2012 Pazartesi

Teknik Analiz - Turkcell

Kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz geri çekilme hareketi içinde bulunan hissede, hafta başında önemli destek noktaları olarak 8.22 ve 8.14 seviyeleri takip edilebilir. Bu haftanın diğer önemli destek noktaları 8.04, 7.98 ve 7.90 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak ise kısa vadeli alçalan kanal formasyonunun alt çizgisine denk gelen 7.82 seviyesi etkili olacaktır. Hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışların sürmesi durumundan, teknik açıdan 7.82 seviyesine yaklaştıkça durulacağını, bu seviyenin üzerinden kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen ana direnç noktası konumunda bulunan 8.68 seviyesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girileceğini düşünmekteyiz. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satımda bulunması, bu bölgeden geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyaller bu olaslığı güçlendirmektedir. Bu hafta ara direnç noktaları olarak 8.38, 8.50 ve 8.62 seviyeleri izlenebilir.

Hissenin kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 7.82 seviyesinin üzerindeki olası yukarı hareketlerin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 8.68 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Hareketin bu yönde olması halinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 9.10 seviyeleri ile 9.26-9.62 bandı hedeflenebilir.

Olası yukarı hareketlerde 8.68 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç bulunmadığı sürece ise, yükseliş hareketlerinin sınırlı kalmaya devam edeceğini, hisse üzerinde kısa vadeli alçalan trend baskısının süreceğini düşünmekteyiz. Bu nedenle, hissede 8.68 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlarda önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 9.10, 9.26 ve 9.62 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: