6 Haziran 2012 Çarşamba

Teknik Analiz - Türk Telekom

Hissede orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareketin sürdüğünü görmekteyiz. Teknik açıdan önemli destek noktaları olarak bugün 6.24 ve 6.08 seviyeleri izlenebilir. Daha orta vadeli destek noktaları 5.96, 5.88 ve 5.78 seviyelerindedir. Hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışlarla kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesine gerilemiş olması, bu bölgeden geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyaller gözönüne alındığında, hisse üzerinde satışların teknik olarak durulmaya başlayacağı, ilk etapta kısa vadeli alçalan trend çizgisine ve 21 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 6.54 seviyesine doğru bir toparlanma hareketi içine girilebileceği söylenebilir. Bu bölgenin aşılması durumunda, toparlanma hareketinin ivme kazanması, yükselişin diğer bir ana direnç noktası olan orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 7.22 seviyesine doğru sürmesi beklenebilir. 6.40 ve 6.46 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.

Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, yukarı hareketlerin tepki niteliğinin dışına çıkabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketine dönüşebilmesi için ise 7.22 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla hedef olarak 7.34-7.74 bandı ile 8..00 seviyeleri gösterilebilir.

Olası yukarı hareketlerde 7.22 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece ise, teknik anlamda yükselişlerin kısa vadeli olarak kalmaya devam edeceğini, hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağını düşünmekteyiz. Dolayısıyla, hissede 6.54 seviyesinin üzerinde, 7.22 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlarda önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 7.34, 7.74 ve 8.00 seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok: