7 Haziran 2012 Perşembe

Teknik Analiz - Türk Hava Yolları

Hissede teknik açıdan Mayıs ayı sonunda 2.50 seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin sonrasında başlayan yeni bir toparlanma hareketi takip etmekteyiz. Önemli direnç noktaları olarak bugün 2.72 ve 2.75 seviyeleri izlenebilir. Daha orta vadeli direnç noktaları 2.84, 2.89 ve 2.93 seviyelerindedir. 2.93 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak ön plana çıkmaktadır. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hissede 2.50 seviyesinden başlayan toparlanma hareketinin süreceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta 2.93 seviyesine doğru bir hareketlenme yaşanacağı söylenebilir.

Daha uzun süreli bir hareket için 2.93 seviyesinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 3.00-3.20 bandı ile 3.56 seviyeleri hedeflenebilir.

Hissede 2.50 seviyesinden başlayan yükselen hareket içinde, 2.93 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, teknik anlamda yükselişin kısa vadeli kalacağının, hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağının önemli bir göstergesi değerlendirilebilir. Bu nedenle, hissede 2.93 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlarda ilk etapta realizasyon fırsatı olarak da görülebilir.

Hissede ilk önemli destek noktası ise 2.64 seviyesindedir. Diğer önemli destek noktaları 2.61, 2.56 ve 2.50 seviyelerindedir. 2.50 seviyesinin aynı zamanda ana destek noktası haline geldiğini görmekte, hisse üzerinde etkili olacak satışların da, ilk etapta Mayıs ayı sonunda olduğu gibi yine 2.50 seviyesine yaklaştıkça durulacağını düşünmekteyiz.

Geri çekilmelerde 2.50 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, hisse üzerinde satışların derinleşmeye başlamasına neden olacağından, 2.50 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak takip edilebilir.

Hiç yorum yok: