14 Haziran 2012 Perşembe

Teknik Analiz - Petkim

Orta vadeli alçalan hareket içinde Mayıs ayı sonuna doğru 1.76 seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin sonrasında başlayan yükselen hareket içinde bulunan hissede, önemli direnç noktaları olarak 2.01, 2.05 ve 2.14 seviyeleri takip edilebilir. Orta vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 2.14 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak ön plana çıkmaktadır. Teknik olarak gözlenen güçlenmenin yanında, son üç haftadır yaşanan yukarı hareket ile önemli dirençlerin üzerine çıkılmış olunması, 1.76 seviyesinden başlayan yükselen hareketin süreceğine, önümüzdeki süreçte ilk etapta 2.14 seviyelerinin test edileceğine işaret etmektedir.

Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 1.76 seviyesinden başlayan yukarı hareketin tepki niteliğinin dışına çıkabilmesi, daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 2.14 seviyelerinin aşılmasını önemli olacaktır. Hareketin bu yönde olması halinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 2.22-2.36 bandı ile 2.52 seviyeleri gösterilebilir.

2.14 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç bulunmadığı sürece, yükseliş hareketinin sınırlı kalacağını, orta vadeli alçalan hareket içinde hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağını düşünmekteyiz. Bu nedenle, hissede 2.14 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlarda önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 2.36 ve 2.52 seviyeleri takip edilebilir.

Hissede önemli destek noktaları ise 1.94, 1.91 ve 1.87 seviyelerinde bulunmakta, 2.14 seviyesinin altında etkili olacak satışların da, ilk etapta 1.94-1.87 bandında durulmasını, kısa vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın 1.87 seviyesinin üzerinde oluşmasını beklemekteyiz.

Geri çekilme hareketleri içinde 1.87 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulmasına, hisse üzerinde satışların yeniden yoğunlaşmaya başlamasına neden olacaktır. Bu durumda, ana destek noktası konuma gelen 1.76 seviyesine doğru yeni bir yönelimin başlaması beklenebilir. Dolayısıyla, geri çeklimelerde 1.87 seviyesi önemli bir stop loss noktası olarak da takip edilebilir.

Hiç yorum yok: